Depinde.
Dacă face drum public şi schimbă destinaţia imobilului, prin construcţie, a terenului, are nevoie de acordul vecinului şi acord de la Primărie. Mai ales dacă se aproprie de terenul tău până la o anumită distanţă stabilită de lege (habar nu am care este în zona ta).
Este o construcţie şi deci trebuie autorizaţie, chiar dacă nu face altceva decât să toarne pietriş.
Dacă prin această activitate îţi cauzează neplăceri, tulburări ale liniştitei posesii prin poluare, noxe, zgomot şi efecte negative, poţi primi o despăgubire în urma unui proces sau a unei înţelegeri între părţi.
Dacă ai veni cu detalii poate îţi voi da un răspuns mai clar.
A facut un cartier de vile in spate ,in planul 2 si drumul care ocoleste pana acolo este mai rau si neasfaltat. A tras canalizare pe terenul lui ,prin spatele casei mele [1 metru ] pina la cartierul de vile si are in proiect sa faca drum de 9 metri prin spatele casei mele care este la o jumatate de metru de gard, care sa fie drum public [Cred ca il cedeaza primariei ] si sa ajunga mai usor la vile. Cum pot stopa constructia acestui drum? Are nevoie de acordul meu? Poate face drum fara acordul meu?