avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... TERMEN PLANGERE PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

TERMEN PLANGERE PENALA

O institutie mi-a violat corespondenta. Am incercat sa discut la nivel de conducere, sa nu fac plangere penala, Nu se recunoaste nimic, Am dovezi ca am incercat sa iau legatura cu Conducerea. Fara succes. Asa ca vreau sa ii fac plangere penala, este o fapta foarte grava pentru o institutie din Romania democratica, Asa ma indeamna si Avocatul poporului. Ma intereseaza articolele Legii care imi permit sa fac o plangere penala, eu persoana fizica, nefiind angajata respectivei institutii si care este termeneul legal de depunere al unei astfel de plangeri, tinand cont si de faptul ca am discutat cu conducerea institutiei si chiar cu Ministerul de care depinde aceasta.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:49, 18 Februarie 2019
Formulati plângere către parchet în care sa explicați în fapt situația si eventual sa aduceți probe. Nu e necesar sa fiti specialist pentru formularea plângerii.
Dar, există vreun termen de depunere a plangerii penale?
Poţi să-mi explici care este rostul un plângeri penale, când poţi da în judecată pârâtul pentru despăgubiri pentru violarea vieţii private şi pentru publicarea de informaţii confidenţiale precum şi alte pentru violarea altor drepturi civile?
Îmi explici şi mie ce crezi că poţi obţine printr-o plângere penală, adică în afară de NIMIC?

Cine vă învaţă să faceţi plângeri penale pentru toate nimicurile, nu înţeleg când există remediu civil şi despăgubire, iar un avocat poate lua cazul şi să nu plăteşti nimic.

Una-două plângeri penale, una-două plângeri penale. Aşa m-am săturat de refrenul ăsta, pentru toate rahaturile, plângeri penale, pentru ca după ani de zile să dea clasare sau NUP sau o amendă minimă. În plus, toate demersurile sunt confidenţiale, deci nimeni nu va şti de reclamaţia ta, nimeni nu va învăţa nimic din ce ai făcut tu.

Angajează-ţi avocat în civil şi oferă-i comision de succes procentual şi ia-ţi gândul de la plângerea penală pentru că nu vei rezolva nimic (aproape sigur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu romeotgv romeotgv Daca am inchiriat un spatiu comericial cu contract de comodat, contract valabil 12 luni si indatoririle mele in contract sunt sa imi platesc utilitatile si sa ... (vezi toată discuția)
Limita controale itm smeagull smeagull Buna ziua, Ce poate face un angajator impotriva controalelor ITM foarte frecvente (unul la 2 saptamani). Banuieste ca aceste controale sunt urmare a ... (vezi toată discuția)
Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri pentru tentativa de viol amy33 amy33 Buna ziua, Acum o luna jumatate am fost victima unei tentative de viol (luata de pe strada, stransa de gat) care s-a intrerupt pentru ca am strigat dupa ... (vezi toată discuția)