avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sprijin intocmire acte inregistrare societate la ONRC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sprijin intocmire acte inregistrare societate la ONRC

Buna ziua,
In momentul de fata sunt pe punctul de a infiinta o societate comerciala. Ca obiect de activitate, voi avea comercializarea si instalarea sistemelor automate de porti batante, culisante, usi garaj. Practic, cu produsele mele, cumparate de la furnizor din Romania, o sa le vand clientilor si contra-cost o sa ofer serviciul de instalare pentru aceste sisteme. Am completat actele pt ONRC, dar am cateva intrebari:
- act constitutiv: am trecut un COD CAEN principal, (4321-lucrari de instalatii electrice), dar o sa am magazin online, deci o sa imi trebuiasca coduri caen pentru comert. Ca si coduri secundare, am trecut si toate celelalte coduri caen (unele sunt de interes pentru viitor), dar intrebarea este daca pot activa si pe codurile secundare, sau trebuie cumva activate ulterior?
- contract de comodat: pentru stabilirea sediului (pentru ca o sa am activitati la terti, iar la casa unde stau doar activitate de birou practic), pot declara cea mai mica camera din casa. aprox. 5 mp, sau camera de 10 mp, unde efectiv o sa am un laptop si o imprimanta?
- referitor formulare ONRC: declaratie privind art. 15 din legea 359, capitolul 4.3.1 SEDIU SOCIAL / PROFESIONAL, nr salariati - trebuie sa completez? 4.3.2. Sedii secundare- nu e cazul; 4.3.3 Activitati proprii de birou pt firma - aici trebuie trecuta adresa din contractul de comodat? 4.3.4 Activitati desfasurate in afara sediului social - aici o sa am cod caen si descriere activitate. NU o sa am angajati la inceput, pot trece 0 (zero), sau trebuie sa pun o estimare ?
- formular Anexa 1 la Ordinul nr 1.355/C/2009 : trebuie bifat imporzit pe veniturile microintreprinderilor, nr de salariati pana la 3 salariati exclusiv (punctul 5 sau 6), si de la 7 la 13 trebuie oare bifat ceva ?

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
bogdamen, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:05, 18 Februarie 2019
Va veti infiinta srl-ul microitreprindere cu sau fara angajati, in functie de care bifati acolo si veti si plati impozitul pe venitul microintreprinderii 3% la fara agajati si 1% de la un angajat cu contract de munca norma intreaga in sus.
Sediul social il stabiliti la domiciliul dumneavoasta cu contractul de comodat in care puneti la dispozitia o camera in suprafata de ....
Veti avea mai multe coduri caen trecute in actul constiutiv dar va vei autoriza activitatea principala si mai multe coduri caen pentru activitatile secundare (doar cateva).
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl - declaratii Luminitza_05 Luminitza_05 Pentru infiintarea unui srl avand sediu social fara activitate si punct de lucru la care se desfasoara activitatea principala si alte 10 secundare (le-am ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru onrc ardei2011 ardei2011 Va rog sa imi spuneti, la deschiderea unui punct de lucru, se depune Declaratia model 3 sau model 2 ? Pe ghidul afisat pe site-ul onrc.ro spune ca se depune ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa stea activele societatii? dhaneeey dhaneeey Intentionez sa deschid un SRL ce se va ocupa cu comertul online. Sediul social al firmei va fi o camera de la o locuinta personala ( are intrare separata). ... (vezi toată discuția)