avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... AIG amana plata asigurarii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

AIG amana plata asigurarii

Buna ziua.Tatal meu a decedat in vara din cauza unui accident vascular cerebral.El avea un imprumut la banca RBS,fiind asigurat in caz de deces de catre AIG Life conform contractului.Singura clauza a contractului era sa nu fi suferit in ultimul an de la incheierea contractului de boli,etc.In fisa medicului de familie nu figureaza cu nici o boala,am facut dosarul l-am trimis la AIG cu toate documentele cerute de ei.Apoi mi-au cerut diferite acte medicale care nu exista,deoarece decesul asurvenit la 24 ore de la aducerea in spital.In acest timp,tot vin somatii de plata de la RBS.Am vb la RBS si mi-au zis ca AIG asteapta o foaie de observatie din spital(decesul a avut loc in mai,deci au trecut 6 luni) si ca nu au primit acea fisa din spital.Tot el ne-a sfatuit sa umblam noi prin spital djupa fise si etc ,ca ar fi mai bine pentru noi,sa urgentam.Acum vreau sa stiu e datoria noastra sa umblam dupa acel act-au fost trimise toate actele mentionate in contractul de asigurare-asta e ceva nementionat.Cat timp are la dispozitie asiguratorul sa plateasca,sau ce ar trebui sa fac.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:17, 19 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Existand clauza contractuala sa nu fi suferit de boli in ultimul an ( asa ati scris), este suficient sa duceti antecedenta din ultimul an, existenta in fisa CMI, al medicului unde era arondat( inscris).
Puteti sa trimiteti AIG- ului o notificare prin care le prezentati situatia si îi somati sa respecte contractul incheiat cu defunctul tata, in caz contrar mentionand ca- i veti actiona in instanta pentru indeplinirea obligatiilor contractuale si daune . O asemenea notificare o trimiteti prin posta , recomandata cu confirmare de primire( sa fiti sigur de dovada).
In urma raspunsului, daca este nefavorabil sau nu s- au achitat de obligatii, introduceti actiune in instanta.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat cand va decideti sa actionati AIG in instanta.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Sarcina probarii producerii riscului asigurat, revine asiguratului.Pentru banca, depuneti copia certificatului de deces si copia dovezii de avizare dauna la asigurator,solicitand acoperirea debitului pe baza politei de asigurare.
S-a trimis ce au cerut:
-certificat deces
-copie contract asigurare
-constatarea decesului in spital
-fisa medi familie
Primul raspuns a fost ca fisa e prea sumara(daca el nu a suferit de nimic in ultimul an,normal ca fisa avea 2 randuri)
-Apoi au cerut fisa de internare-dar el nu a fost internat ,a fost dus cu salvarea la spital unde a decedat in 24 ore.
-acum au trimis la Spital o cerere a fisei de observatie a dansului in acele ore cat a stat in spital-desi cauza decesului e trecuta-accidentul cerebral nu este rezultatul unor boli de lunga durata,etc.
Si de 4 luni nu au primit nimic din spital,acum cei de la RBS vor sa umblam prin spital,cautare fise,ok fac si asta,ma gandesc cat pot sa amane ?
Din pacate, pana ce dosarul nu este complet, nu pot fi acuzati de neplata.Am inteles ca documentele au fost "trimise".Avizarea daunei se face personal,cu semnarea cererii de despagubire,pentru valoarea debitului restant si functie de modul de asigurare (conform conditii anexa) diferenta pana la suma asigurata, care se cuvine beneficiarului in caz de deces sau mostenitorilor,atunci cand nu a fost specificata o persoana anume(in afara de banca in favoarea careia este cesionata polita).
Pentru urgentare (tot din pacate) e bine sa interveniti personal la institutiile de la care nu s-a primit raspuns.Ar putea sa aveti surpriza ca totusi s-au trimis raspunsuri in termenul legal de 30 zile:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata - credit de nevoi personale AdelaSB AdelaSB Buna seara! Sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2010, optand pentru asigurarea de viata de grup, toate acestea fiind pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o problema cu o societate de asigurari. mama ... knight knight Buna ziua, Vreau sa intreb si eu o persoana experta Am si eu o problema cu o societate de asigurari. Mama mea a avut un creditde nevoie personale la ... (vezi toată discuția)