avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistare factura bautura si mancare pt angajatii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistare factura bautura si mancare pt angajatii firmei noastre

Am o factura de la o firma cu cv meniu, bautura si mancare pt angajatii firmei noastre pe 9 Martie si nu stiu cum sa o inregistrez.
O pot inregistra pe protocol?
Sunt cheltuieli deductibile sau neded?
Eu stiam ca daca era vorba de o masa pt potentiali clienti ;furnizori o inreg pe protocol. In cazul de fata sunt chelt nedeductibile?
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Serbanstefan21 , utilizator 14:11, 26 Februarie 2019
Buna ziua ! Cred ca ati vrut sa spuneti 8 Martie ?

Conform CF art 76 (4) a) pentru venituri si art 142 b) pentru contributia de asigurari sociale
"Cadourile în bani și în natură oferite de angajatori angajaților, cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, inclusiv tichetele cadou, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile în bani și în natură oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei."

- in limita a 150 RON / angajata ( doamna / domnisoara ) aceste cheltuieli nu sunt impozabile.

Nu este clar daca
- masa este pentru tot personalul
- daca valoarea totala a mesei este acoperita de numarul de doamne x 150 RON

Dupacum am spus ,evenmentul este pe 9 Martie pt toti angajatii firmei.Este restsurantul unuia din actionari si vrea sa ne faca aceasta surpriza.
chiar nu ma poate ajuta nimeni?
daca ctr ar fi fost pt 8 martie angajatii aveau 150 lei pers/in functie de nr de pers iar diferenta dupa factura intra pe impozabil.

Va rog sa ma ajutati
chiar nu ma poate ajuta nimeni?
daca ctr ar fi fost pt 8 martie angajatii aveau 150 lei pers/in functie de nr de pers iar diferenta dupa factura intra pe impozabil.

Va rog sa ma ajutati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare masa organizata de 1 si 8 martie de catre angajator? violetaanna violetaanna O masa organizata de 1 si 8 Martie de catre angajator si facturata de catre restaurantul X se inreg pe 623 neded ? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol luciapap luciapap In anul 2009 in ct 623.01 Ch de protocol am facut cateva greseli pe care le-am descoperit acuma,inca nu am depus decl 101: 1-in 04.02.10 am avut o chelt de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate restaurant Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Am o problema foarte spinoasa. Tin contabilitatea la un restaurant. In prima luna de functionare a fost un haos. S-a consumat toata materia prima iar pentru ... (vezi toată discuția)