avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in Bucuresti cu victima. Prelungirea dovezii.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in Bucuresti cu victima. Prelungirea dovezii.

Buna ziua,

Sunt din Ploiesti si am fost la Spital cu baietelul meu de 8 ani, iar cand ne intorceam spre casa, in intersectie am iesit la vizibilitate maxima sa ma asigur, avand semnul cedeaza trecerea. Nu aveam vizibilitate din cauza masinilor parcate pe dreapta si cum am plecat a venit un taximetrist cu viteza si m-a aruncat pe contrasens in alta masina. In urma acestui accident au aparut vreo 3 masini de taxi si Dl taximetrist a cerut sa mearga la spital cu ambulanta pentru o contuzie la deget. Cazul a fost trimis mai departe la Parchet, permisul mi-a fost retinut, avand doar dovada de 15 zile care expira saptamana aceasta. Nu stiu cum sa procedez mai ales fiind din Ploiesti si nu din Bucuresti, cei de la Brigada Rutiera m-au sfatuit sa stau 3 luni fara sa scot dovada ca se scad in momentul cand se finalizeaza cazul, un alt domn politist din Ploiesti de la Rutiera m-a sfatuit sa nu stau cele 3 luni pentru ca nu le contorizeaza nimeni, iar cand am sunat la Brigada Rutiera pentru detalii dl de la telefon mi-a zis ca trebuie sa depun o cerere cum sa nu vreau sa circul la Prchet. Un alt Politist m-a sfatuit sa imi scot dovada lunara pentru ca va dura mai mult de 6 luni solutionarea cazului si nu se va ma suspenda permisul pe 3 luni, doar punctele.
Se poate sa imi dea cineva un sfat cum trebuie sa procedez ca asa am doar varianta fiecarui politist pe care il intreb, niciuna nu seamana cu alta.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Mar1na , utilizator 18:06, 18 Februarie 2019
Solicitati prelungirea dreptului de circulatie din 30 in 30 de zile. Nu aveti de unde sa stiti cat dureaza solutionarea dosarului penal.
Dar de ce vreodata ati lua sfaturi de la politisti? Aveti impresia ca va reprezinta interesele?
Mergeti la Parchet si luati-va dovada, nu se stie cat dureaza si care vor fi consecintele.
Nu am stiut pe cine sa intreb, e prima data cand am accident, i-am intrebat pe cei pe care i-am intalnit in urma accidentului. Voi incerca sa ajung la Bucuresti maine sa depun cererea pentru dovada. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prelungire dovada circulatie biztza biztza pe 22-02-2011 am avut un accident rutier cu victima.s-adeschis dosar penal in urma caruia mi s-a retinut permisul si s-a eliberat dovada de 15 zile.joi ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull acum 2 luni am facut un mic accident pe soseaua chitilei la o trecere de pietoni o fata mi-a sarit in fata masinii am chemat politia salvarea ... nu a patit ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat,dovada inlocuitoare Stefanandrei85 Stefanandrei85 Buna seara! In urma unui accident mi-a fost suspendat permisul,s-a deschis un dosar penal pt vatamare....iar dovada de 15 zile expira in curând.. ... (vezi toată discuția)