avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fiind doar coproprietar, cum se face executarea silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fiind doar coproprietar, cum se face executarea silita

Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri
caz: credit de consum la banca (fara ipoteca): probleme cu efectuarea platilor la termen. daca nu sunt alte bunuri si la imobil debitorul si codebitorii sunt doar coproprietari, cum se face executarea silita?
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 12:57, 19 Noiembrie 2009
In cazul dvs nu se poate face executarea silita pana ce nu iesiti din indiviziune! Mai ales in cazul unui credit de consum fara garantie reala mobiliara!
Cu alte cuvinte acel bun imobil nu poate fi executat silit!B-)
RASPUNS GRESIT!

In temeiul art. 493 Cod de Procedura Civila, aliniatul 2 : “ Creditorii personali pot urmări însă cota-parte determinată a debitorului lor din imobilul aflat în coproprietate, fără a mai fi necesar să ceară împărţeala.”

Prin urmare, fiind coproprietari, au o cota parte determinata. Se scoate la vanzare-cota parte a debitorului.

Deasemenea creditorul poate sa ceara si iesirea din indiviziune, dar nu cred ca este interesat. Vinde cota parte si-si acopera creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe cota parte fara dezmembrare oficiala zaharia daniela zaharia daniela Buna ziua ! Detin in proprietate cu o alta persoana fizica , in urma incheierii unui contract de vinzare cumparare,un imobil cumparat in indiviziune si cote ... (vezi toată discuția)
Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)