avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de mașină
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de mașină

Bună ziua! În data de 5.12.2018 am lovit o fată pe trecerea de pietoni și mi s a suspendat permisul pe o perioadă de 3 luni fără drept de conducere. Bun! Acum 3 săptămâni am fost la poliție și mi s a spus că trebuie să și facă față certificat medico legal, dar au trecut prea multe zile asa ca trebuie sa faca poliția trimitere către spital si asa mai departe. Bun! S a trimis tot ce era de trimis si azi si a facut fata certificatul. Intrebarea mea ar fi :
În cât timp îi vine certificatul medico-legal??
Mi a spus un nenea polițai că dacă nu i dă nicio zi de îngrijire, imi dă permisul inapoi pe loc.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Alexica1899, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexica1899 , utilizator 22:26, 19 Februarie 2019
Vi s-a eliberat dovada fara drept de conducere si aveti dreptul de conducere suspendat pe toata perioada cercetarilor, poate sa dureze si 1 an.
Nu vi se retituie permisul pe loc daca persoana vatamata nu are zile de ingrijiri medicale, trebuie ca procurorul sa dispuna o solutie de clasare si apoi sa mergeti la serviciul rutier, unde nici acolo nu se elibereaza pe loc, depinde ce hotaraste seful politiei.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vi s-a eliberat dovada fara drept de conducere si aveti dreptul de conducere suspendat pe toata perioada cercetarilor, poate sa dureze si 1 an.
Nu vi se retituie permisul pe loc daca persoana vatamata nu are zile de ingrijiri medicale, trebuie ca procurorul sa dispuna o solutie de clasare si apoi sa mergeti la serviciul rutier, unde nici acolo nu se elibereaza pe loc, depinde ce hotaraste seful politiei.

Din câte am înțeles, dosarul s a clasat și s a cerut si certificatul medico-legal..
N am habar, vă dați seama că nu stiu legile..si văd că nici poliția dacă dvs spuneti că este imposibil să mi dea permisul inapoi chiar dacă nu dă zile de îngrijire..
Nu am zis ca este imposibil, am spus ca vi se inapoiaza in anumite conditii.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu am zis ca este imposibil, am spus ca vi se inapoiaza in anumite conditii.

Vă mulțumesc frumos! Rămâne de văzut ce se v a intampla...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier AndreeaHorvath AndreeaHorvath Buna seara, Am si eu o intrebare, daca se poate sa-mi raspundeti, va rog frumos! Fratele meu a avut un accident rutier din care a rezultat vatamarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere pentru fuga de la locul accidentului aurasbac aurasbac Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: cateva saptamaini in urma ma deplasam cu masina, insotita de fratele meu. Eram cam a 4 masina in coloana la ... (vezi toată discuția)