avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie - cale de acces neutilizata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie - cale de acces neutilizata

In eventualitatea primirii unei amenzi din partea Politiei Locale pentru blocarea unei cai de acces catre proprietate prin parcarea autovehicului se poate contesta procesul verbal prin invocarea caii de acces neutilizata? (de ex. poarta de acces auto in curte, dar auto nu este bagat niciodata in curte)
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 23:18, 19 Februarie 2019
Buna seara,

Puteti invoca ceea ce doriti, e vorba de eficacitatea sustinerilor dvs.
Ca probe as putea aduce poze din mai multe zile, din care sa se vada ca masina sta in fata portii, nu in curte, deci calea de acces nu este utilizata.
De aceea am si pus intrebarea, doresc sa stiu daca este suficient si daca se admite asa ceva.
Nu am gasit definitie legala la cale de acces sau locul unde sa fie specificat daca trebuie sa fie folosita sau nu.
Cazul de care vorbesc eu "se poarta" foarte mult pe strazile de case, unde proprietarii auto au pretentia sa-si tina masina in fata portii, pe motivul acelei porti.
Motivati plangerea in felul acesta si asteptati rezultatul, nu v-as putea spune cu certitudine ca rezultatul va fi pozitiv sau negativ. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, sansele nu sunt extraordinar de mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am parcat regulamentar in fata unei case cu gard, care nu are ... MariusH1 MariusH1 Am parcat regulamentar in fata unei case cu gard, care nu are nici un semn ca ar fi o poarta de acces. Mi-a fost ridicata masina. Pot sa actionez in instanta ... (vezi toată discuția)
Ingradire cale de acces sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am situatia urmatoare: mai multi vecini avem acces la casele noastre prin cale de acces privata care a fost impartita in 4 loturi (lot 1 la ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)