avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scutire/reducere impozit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scutire/reducere impozit

Buna seara. Sunt o persoana cu handicap accentuat si am urmatoarea intrebare: conform legii nr.448/2006,republicata, persoanele cu handicap au reducere la impozitele si taxele locale.Eu locuiesc la bloc si in urma decesului parintilor, dupa dezbaterea taxei de succesiune, am mostenit o casuta de 28mp locuibili si un teren arabil pt. care am platit in fiecare an taxele si impozitele aferente celor 2 locuinte(bloc si casa+terenul arabil in suprafata de 0,20 ha)Ambele sunt in aceeasi localitate.Cand am solicitat reducerea impozitului mi s-a comunicat ca la casa si terenul mostenite de la parinti nu se poate face reducere deoarece in buletin este adresa de la bloc. Este adevarat cu nu pot beneficia de reducerea taxelor si impozitelor, chiar daca sunt trecute pe numele meu inclusiv la primaria localitatii si platesc impozite pt. ele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 12:56, 21 Februarie 2019
Beneficiati de reducere sau scutire de impozit pt locuinta persoanala in care va aveti domiciliul. Deci aveti doua conditii de indeplinit- sa fiti proprietarul casei pt care vreti sa beneficiati de reducere si sa aveti domiciliul acolo.,
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Va multumesc. Daca detin tot mostenire o suprafata de teren in alt judet, se beneficiaza de reducere? Multumesc.
Mai cititi o data raspunsul.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoana cu handicap coculeanasavin coculeanasavin Cf.dosar medical 64490 incepind cu 01.11.2009, anual, mi se elibereaza un certificat de incadrare in grad de handicap, beneficiind astfel de scutire de impozit ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! O persoana cu grad de handicap accentuat care are domiciliul in Pitesti (la oras) poate beneficia de scutirea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)