avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fortata

Sunt angajata la o societate si fac parte dintr-o asociatie profesionala cu acelasi profil. Perspectivele asociatiei sunt catre o societate comerciala de acelasi profil care sa reuneasca toate persoanele de aceeasi calificare. Patronul actual ma obliga sa-mi dau demisia din asociatie poate din teama unei concurente neloiale, ceea ce nu poate fi vorba deoarece noua societate nu are autorizatii. Are dreptul sa ma oblige sa demisionez de la aceea asociatie? Eu zic ca NU, dar ar putea face presiuni asupra mea.Este legal?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:39, 19 Noiembrie 2009
Multi angajatori, la angajare va pun sa semnati un acord prin care va obligati sa nu munciti pe acelasi domeniu de activitate in alta parte pe durata angajarii. Daca ati semnat asa ceva, vi se poate desface contractul pe acest motiv. Daca nu...puteti desfasura activitati asemanatoare fara obigatii fata de angajatorul curent.
Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia.
Demisia reprezinta un act unilateral de vointa al salariatului si nicidecum o forma de fortare din partea angajatorului.

Nici daca va va spune sa faceti cerere de incetare cu acordul partilor nu este OK.

In ambele cazuri (demisie sau acordul partilor) nu beneficiati de somaj intrucat incetarea raporturilor de munca s-a facut prin vointa dvs. Nimeni nu va stii ca ati fost fortata. Articolele de lege spun ca dvs ati solicitat incetarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere din cauza ca refuz sa lucrez singura noaptea? myhapui myhapui Buna ziua,luna viitoare urmeaza sa ma intorc la serviciu din concediu de crestere copil.Lucrez la o statie peco unde se lucreaza si noaptea,pe tura de noapte ... (vezi toată discuția)
Concedierea/demisia Calinpetru Calinpetru Care sunt modalitatile in care inceteaza un contract individual de munca:concedierea si demisia?Se poate ca o persoana sa fie demisa sau sa fie obligata a-si ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! lucrez intr-o unitate scolara si zilnic ,atat eu cat si colega mea suntem hartuite si se fac presiuni de catre conducerea unitatii pentru a ne lasa ... (vezi toată discuția)