Sunt angajata la o societate si fac parte dintr-o asociatie profesionala cu acelasi profil. Perspectivele asociatiei sunt catre o societate comerciala de acelasi profil care sa reuneasca toate persoanele de aceeasi calificare. Patronul actual ma obliga sa-mi dau demisia din asociatie poate din teama unei concurente neloiale, ceea ce nu poate fi vorba deoarece noua societate nu are autorizatii. Are dreptul sa ma oblige sa demisionez de la aceea asociatie? Eu zic ca NU, dar ar putea face presiuni asupra mea.Este legal?
Multi angajatori, la angajare va pun sa semnati un acord prin care va obligati sa nu munciti pe acelasi domeniu de activitate in alta parte pe durata angajarii. Daca ati semnat asa ceva, vi se poate desface contractul pe acest motiv. Daca nu...puteti desfasura activitati asemanatoare fara obigatii fata de angajatorul curent.
Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia.
Demisia reprezinta un act unilateral de vointa al salariatului si nicidecum o forma de fortare din partea angajatorului.
Nici daca va va spune sa faceti cerere de incetare cu acordul partilor nu este OK.
In ambele cazuri (demisie sau acordul partilor) nu beneficiati de somaj intrucat incetarea raporturilor de munca s-a facut prin vointa dvs. Nimeni nu va stii ca ati fost fortata. Articolele de lege spun ca dvs ati solicitat incetarea.
Demisie fortata
rodica2001
Buna ziua ! lucrez intr-o unitate scolara si zilnic ,atat eu cat si colega mea suntem hartuite si se fac presiuni de catre conducerea unitatii pentru a ne lasa ... (vezi toată discuția)