avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

s-a implinit termenul de reabilitare juecatoreasca am formulat actiune dar am constatat ca s-au prescris intre timp chetuielile de judecata la care am fost obligat catre stat ,oare m-a mai pot reabilita,ce ma sfatuiti.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:28, 20 Noiembrie 2009
Sigur!Reabilitarea se va produce obligatoriu!:D
Faptul ca s-a prescris plata cheltuielilor de judecata este un avantaj. In acest fel nu mai aveti de plata nimic!
=D>
multumesc
Da, odata ce s-a scurs termenul de prescriptie privind plata cheltuielilor de judecata , condamnatul e exonerat de plata acestora ,si , pe cale de consecinta, poate opera reabilitarea , indiferent ca e judecatoreasca sau de drept.
Eu nu prea sunt de acord cu asta.
Se poate acorda reabilitarea daca condamnatul nu s-a sustras cu rea-credinta de la plata cheltuielilor.
Faptul ca a asteptat sa intervina prescriptia nu prea e cu "buna-credinta".
Asa ca instanta, poate constata ca nu si-a indeplinit obligatiile.
Subscriu celor precizate de GabrielaA. Daca se dovedeste ca nu a platit cheltuielile de judecata din rea credinta, asteptand ca acestea sa se prescrie nu va fi realibitat....

Alte discuții în legătură

Cazierul judiciar madalinnt madalinnt Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept- constatare intervenire iancuflorin iancuflorin Buna ziua! In luna februarie 2008 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare +2 de incercare. Problema e ca au trecut cei 4 ani dupa care teoretic ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Despre reabilitare moksy moksy Buna ziua!Sotul meu a fost condamnat in 2006 la doi ani cu executare din care a facut un an si patru luni iar in februarie 2008 a fost eliberat.Acum vrea sa se ... (vezi toată discuția)