avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

s-a implinit termenul de reabilitare juecatoreasca am formulat actiune dar am constatat ca s-au prescris intre timp chetuielile de judecata la care am fost obligat catre stat ,oare m-a mai pot reabilita,ce ma sfatuiti.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:28, 20 Noiembrie 2009
buna ,
Ok ! nu sunteti deacrod cu prescriptia dar puteti indica si temiul de drept .
Daca tot ati facut referire la reaua credinta dovedesc ca nu sunt de rea credinta am fost in executarea unei pedepsei o peiroada de 2 ani si 2 luni ,dar la dom meu era atat familia sotia copii cat ,mama tata ,deci intrebarea este unde este reau credinta sau mai bine zis unde este instintarea de la organele abilitate si revenirea la aceasta asa cum zice legea ....???
Scuze, am crezut ca stiti temeiul de drept:

"Art. 137. - Conditiile reabilitarii judecatoresti
Cererea de reabilitare judecatoreasca se admite daca cel condamnat întruneste urmatoarele conditii:
...
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul când partea vatamata a renuntat la despagubiri, sau când instanta constata ca cel condamnat si-a îndeplinit în mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotarârea de condamnare.

Când instanta constata ca nu este îndeplinita conditia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreste relei-vointe a condamnatului, poate dispune reabilitarea."

Practic prin reabilitarea judecatoreasca trebuie indeplinite anumite conditii: achitarea sumelor datorate, comportament decent etc. Nu intervine de drept.
In plus, la speta dvs., sumele sunt datorate de condamnat si nu de mama, tata sau nevasta acestuia. Pentru ca el se reabiliteaza si nu familia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul judiciar madalinnt madalinnt Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept- constatare intervenire iancuflorin iancuflorin Buna ziua! In luna februarie 2008 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare +2 de incercare. Problema e ca au trecut cei 4 ani dupa care teoretic ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Despre reabilitare moksy moksy Buna ziua!Sotul meu a fost condamnat in 2006 la doi ani cu executare din care a facut un an si patru luni iar in februarie 2008 a fost eliberat.Acum vrea sa se ... (vezi toată discuția)