avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi acuzat de "instigare" ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi acuzat de "instigare" ?

Buna ziua,
Doresc sa construiesc un site pur informativ de genul "cum sa construiesti o arma artizanala", "cum sa eludezi legea", etc. (obiectul real al site-ului nu este printre acestea, nu doresc sa-l divulg acum).
Intrebarea mea este daca pot fi acuzat de ceva gen "instigare" daca eu doar prezint aceste informatii in scop pur informativ si nu indemn pe nimeni sa faca asa ceva, din contra nu recomand nimanui. Este posibil ca cineva sa nu respecte intocmai instructiunile de pe site si sa ajunga in spital. Pot fi acuzat de ceva sau persoana respectiva ma poate actiona in justitie, daca eu am specificat clar ca articolele sunt doar in scop informativ ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 02:45, 28 Noiembrie 2009
sunt doua cazuri,

daca aveti un site general de tip "www.cum-sa-faci.ro", cu termeni de utilizare corecti, este legal, tat timp cat doar gazduiti informatia.

daca insa aveti situl "www.cum-sa-comiti-infractiuni-fara-sa-te-prinda.ro" consider ca este ilegal, scopul sitului fiind prin natura lui ilicit si instigator la incalcarea legii.
Va multumesc pentru raspunsuri si promptitudine promptitudine. Voi avea mare grija la formularea ideei site-ului.
Sa aveti mare grija si la titlul subiectelor , sa nu fie unele care sa instige la savarsirea unor infractiuni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrez un site în limba engleză de pe teritoriul ucrainei, ... Andrei988 Andrei988 Administrez un site în limba engleză de pe teritoriul Ucrainei, hostingul site-ului se află în Rusia. Site-ul nu oferă jocuri pe bani, dar reprezintă o ... (vezi toată discuția)
Arme cu electrosoc ion cu vaca ion cu vaca Cat de legala este o astfel de arma - non letala , care se poate achizitiona fara port arma din cate am inteles si fara diverse acte etc Intrebarea mea este , ... (vezi toată discuția)
Braconaj : da sau nu ? Adrian Constantin Adrian Constantin speta : Vanator autorizat, se deplaseaza- fara autorizatie-, la orele 20.40 (intra la noapte ?) cu arma scoasa din toc ,montata , munitie artizanala asupra sa ... (vezi toată discuția)