Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe
Buna ziua,
Va rog mult sa imi spuneti daca, in cazul in care demisionez prin demisie cu preaviz de 30 zile calendaristice (sunt cadru de conducere), compania ma poate obliga sa plec mai repede fara a ma mai plati in acea perioada de preaviz?
Multumesc anticipat,
maria17 a scris:
Buna ziua,
Va rog mult sa imi spuneti daca, in cazul in care demisionez prin demisie cu preaviz de 30 zile calendaristice (sunt cadru de conducere), compania ma poate obliga sa plec mai repede fara a ma mai plati in acea perioada de preaviz?
Multumesc anticipat,
Dvs. sunteti obligat prin contractul de munca, sa acordati preaviz angajatorului. Rolul acestui preaviz este ca angajatorul sa poata avea timp sa va gaseasca inlocuitor.
Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, reglementeaza doua tipuri de demisie: 1. art. 79.1. - demisie dupa indeplinirea unui termen de preaviz si 2. art. 79.7. demisie la data renuntarii totale sau partiale a dreptului angajatorului la preaviz din partea salariatului. In termeni mai practici, angajatorul poate renunta la dreptul sau de a beneficia de preavizul pe care angajatul este obligat sa il acorde, stabilind data incetarii contractului dvs.
Demisia nu trebuie aprobata, dar de dreptul la preaviz angajatorul poate dispune in conditiile pe care le doreste.
Deci , indiferent daca "demisionati prin demisie";), se poata sa va ceara sa nu va mai prezentati cu a doua zi.
Citind incontinuare mesajul dvs. observ ca, se intentioneaza, ca in momentul acordarii primei respective sa nu mai fiti in firma.
Nu cred ca nesemnand actul aditional, il fortati in vreun fel pe angajator sa va dea prima de Craciun, avand in vedere situatia economica dificila la nivelk mondial si a faptului ca pana acum s-au dat aceste prime.