In noua lege a asociatiilor de proprietari 196/2018 se precizeaza intr un articol 49 ( 5 ) ca , hotararile se consemneaza numai in timpul sedintei in registru de procese verbale si se semneaza de catre toti cei prezenti .
Stim ca in general la prima convocare nu ne poate tine sedinta si se intocmeste respectivul proces verbal in care se specifica motivul amanarii .
Intrebare :
-1. Acest proces verbal trebuie semnat de cei prezenti ? de ce intreb ? pentru ca am avut o discutie si nu am cazut de acord.
-2. Se poate consemna in respectivul proces verbal o observatie a unui proprietar in legatura cu spatiu in care se / si tine adunarea generala . respectiv un spatiu de 2x3 metri patrati la un numar de 176 apartamente ? stiu nu vor veni " toti " dar un punct al ordinii de zi este modificarea statutului asociatiei de proprietari si pentru acest lucru legea prevede jumatate plus unu adica aproximativ 90 persoane !
Multumesc
1. trebuie semnat de toti cei prezenti
2. din moment ce nu este cvorum si nu are loc adunarea, nu se fac niciun fel de observatii. oricum nu au nicio valoare
Bloc Expert
Multumesc pentru raspuns , puteti reveni cu amanunte in legatura cu intrebarea nr. 2 ? ma gandesc aici ca repectivul proprietar a gandit si ca doreste sa faca aceea observatie tinand cont de dimensiunile acelui spatiu , adica unde incap cei 90 de proprietari ca sa dezbata modificarile pe care comitetul ex .doreste sa le faca in cei 6 metri patrati ? sau se dezbate punctul respectiv cu cati prind un loc si atunci nu mai luam in calcul legea si facem legea noastra ( ! )
Si cine sa obliga sa faceti adunarea generala in acel spatiu de 2x3?
Sunt foarte multe blocuri (cred ca majoritatea, daca nu 99.9%) care nu spatii speciale pentru sedinte. Si, se descurca cum pot.
Puteti face adunarea in holul blocului, in fata blocului sau puteti inchiria o locatie suficient de mare pentru toti proprietarii membri.
Bloc Expert
Sunt spatii prin imprejurimi pentru desfasurarea acestei adunari generale care dezbate un punct foarte important si anume modificarea statutului , care ce spune legea :
- pentru modificarea statutului si a acordului de asociere sunt necesari jumatate plus unul din proprietari .
Daca era o adunare generala ca multe altele cu cativa participanti , era altceva , nu era nicio problema cu respectivul spatiu , prezenti 5 - 10 proprietari se discuta , se aproba si gata sedinta , ori este un punct si zic eu foarte important ( nu l am ales eu si nu cunosc motivul acestor modificari ) care necesita o anume prezenta , asta probabil nu se intelege
Acesta a fost motivul pentru care am intrebat daca la sedinta respectiva se poate interveni cu o observatie , poate oamenii nu realizeaza ca spatiul respectiv este neancapator ( ! ) da , este un hol de scara .
Iar chestia cu " in fata blocului " nu doresc sa comentez
Va mai intreb ceva :
Probabil ca administrati unele asociatii si trebuie sa participati la o adunare generala de felul acesta , cum v ati simti intru un asemenea spatiu cand nu ai aer , iti stranuta unul si altul , tuseste etc ?
ynocentta
Am inteles si va multumesc pentru raspuns , dar ati observat ce problema creaza aceasta adunare generala cu spatiu