In noua lege a asociatiilor de proprietari 196/2018 se precizeaza intr un articol 49 ( 5 ) ca , hotararile se consemneaza numai in timpul sedintei in registru de procese verbale si se semneaza de catre toti cei prezenti .
Stim ca in general la prima convocare nu ne poate tine sedinta si se intocmeste respectivul proces verbal in care se specifica motivul amanarii .
Intrebare :
-1. Acest proces verbal trebuie semnat de cei prezenti ? de ce intreb ? pentru ca am avut o discutie si nu am cazut de acord.
-2. Se poate consemna in respectivul proces verbal o observatie a unui proprietar in legatura cu spatiu in care se / si tine adunarea generala . respectiv un spatiu de 2x3 metri patrati la un numar de 176 apartamente ? stiu nu vor veni " toti " dar un punct al ordinii de zi este modificarea statutului asociatiei de proprietari si pentru acest lucru legea prevede jumatate plus unu adica aproximativ 90 persoane !
Multumesc
Stimate domn,
Da, administram asociatii de proprietari, atat in Bucuresti cat si in alte orase.
Bineinteles ca participam la tot felul de adunari generale care se tin in tot felul de spatii, mai mici, mai mari sau in lipsa oricarui spatiu, chiar si in fata blocului. Nu stiu ce vi se pare asa ciudat de nu comentati.
Ce ar trebui sa facem? Sa nu se mai faca adunari generale?
Bloc Expert
Nu doresc sa intru cu Dumneavoastra intr un dialog pentru ca sunt multi pe forum care doresc sa afle alte lucruri mai importante ,dar observ ( este parerea mea ) ca nu prea ati inteles miezul problemei .
Adica aceasta adunare generala avand o importanta zic eu mare unde se dezbate modificarea statutului asociatiei , trebuie acordata o foarte mare atentie si spatiului unde se tine aceasta
Vad ca ii dati intruna ca respectiva lege nu este buna ( stim cu toti ca nu este perfecta si nici nu va fi , mergem asa cum este ) sau in proprtie de nu stiu cat , pai aceasta lege prevede si va citez ca poate intelegeti :
" Articolul 21 - ( 1 ) . Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere , in cadrul adunarii generale a asociatiei de proprietari este necesar acordul a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor din condominiu"
Va mai intreb incaodata :
Unde au loc aproximativ 90 persoane din 176 apartamente pentru a dezbate si aproba aceste modificari ? stiind ca spatiu este fff mic ( 2x3 metri patrati ) , asta probabil ca nu intelegeti sau poate ca eu nu inteleg ( ! ) va rog sa ma convinge ti ca se poate tine o asemenea adunare intr un asemenea spatiu si apoi va cred , sau nu trebuie respectiva prezenta cat prevede legea in aceasta situatie ?
Eu stiu si care este reversul si sunt convins ca si Dumneavoastra il stiti daca nu se respecta cat prevede legea pentru a aproba aceste modificari , dar ocoliti raspunsul si spuneti ca ati stat si in ploaie ( ! ) haideti sa fim seriosi si sa spunem celor care ne urmaresc ce trebuie , bineinteles daca stim raspunsul - nu doresc sa mi dati dreptate , dar nici sa spune ti ca se poate intra intr un spatiu asa de mic 90 persoane ( tineti cont ca acum este iarna si oamenii vin imbracati mai gros )
Va doresc :
O zi buna si nu va port nicio ranchiuna , ba din contra m am bucurat cand ati aparut pe forum , pentru ca avem de invatat
Eu chiar nu inteleg ce doriti dvs.
Daca alea sunt spatiile de care dispune blocul dvs, pe alea le folositi. Daca nu aveti niciun spatiu, va descurcati cum puteti, tineti adunarea in hol, afara in soare /ploaie/ zapada, oriunde se poate.
Daca aveti posibilitatea sa inchiriati o locatie, o inchiriati.
Sunt asociatii de 1500-2000 de proprietati, in tot felul de configuratii. Si aceia se descurca cum pot. Sunt blocuri noi construite unde dezvoltatorii nu au prevazut niciun spatiu administrativ/gospodaresc, nici macar de 2x3.
Bloc Expert
Am inteles ca nu intelegeti ce doresc si lasam la o parte situatia de fata
1 Dupa experienta Dumneavoastra , intr un spatiu de 2x3 metri patrati , pot avea loc 90 persoane ?
2 O adunare generala isi atinge scopul pentru care a fost convocata daca la unul din puncte de pe ordinea de zi , legea specifica / precizeaza ca pentru adoptare este necesar un numar de voturi , respectiv jumatate plus unul din proprietari , atentie nu spune/ precizeaza din cei prezenti .
3 Pai daca nu se respecta acest articol din lege , adunarea generala poate fi atacata in justitie ? raspunsul este da si atunci de ce am convocat aceea adunare ? nu trebuie sa luam masurile necesare inca de la inceput ?
Stiti cum este ; adunarea ca adunarea ,dar spatiu este problema !
Cu speranta ca am fost cat de cat mai explicit , va multumesc pentru atentie .