avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizari salariale pe timpul sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizari salariale pe timpul sarcinii

Buna ziua,

Sunt insarcinata si angajata la o firma de constructii din mai 2008. Din martie 2009 firma a inceput sa aplice penalizari de 25% tuturor angajatilor, datorita lipsei activitatii. Incepand cu luna august aceste penalizari au fost reduse, actualmente fiind de 10%. Tin sa mentionez ca nu am primit nici o instiintare sau vreun act pe care-l sa semnam in legatura cu aceste penalizari.
Intrebarea mea este: fiind insarcinata, mie au dreptul legal sa-mi aplice aceste penalizari?

Va mulmesc!
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 17:05, 20 Noiembrie 2009
dia_tia a scris:

Va multumesc inca o data! inseamna ca am inteles gresit partea cu penalizarile si sacrina. sanctionarea are legatura cu lipsa activitatii in firma, nu cu greseli ale angajatilor. si , decat sa scoata in somaj pe unii angajati, a preferat sa reduca o perioada salariile.

In cazul acesta nu este vorba de o sanctionare. Ar fi trebuit sa aiba acte aditionale semnate de salariati. Sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injumatatirea salariului la gravide este legala? Blumella Blumella Buna ziua! Peste 6luni voi intra in concediu de maternitate, am anuntat firma in scris ca sunt insarcinata, insa la 3saptamani am primit act aditional de ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa semnez un act aditional de reducere a salariului daca sunt insarcinata? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Sunt insarcinata in 5 luni si un pic si seful meu, dupa ce a recurs la toate meschinariile posibile, a ajuns la o noua revelatie: sa-mi reduca ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul sarcinii? MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate concedia o angajata in cazul in care a anuntat firma ca este insarcinata?Iar daca firma isi va inchide ... (vezi toată discuția)