În data de 12.02.2019 am fost implicat intr-un accident cu victima(a fost luată cu ambulanta însă nu a avut nevoie de zile de spitalizare)
Deci,eu am intrat în depășire pe sfârșit de linie continua,cel din fata mea a virat la stânga fără sa se asigure lovindu-l în lateral.Mi s-a reținut permisul de conducere cu dovada pentru 15 zile ,cu precizarea"implicat în accident rutier soldat cu victima".Întrebările mele sunt:
1.Pot scăpa fără sancțiunea de 90 de zile având în vedere ca era sfârșit de linie continua?
2.In cazul în care sancțiunea de 90 de zile rămâne valabila pot executa perioada de suspendare pana la soluționarea cazului?
Conducătorul care a virat la stânga nu a semnalizat din timp,a semnalizat cu 1-2 secunde înainte de a virat, când eu eram deja încadran in depasire (precizez ca eram cu tir)cum pot dovedi asta?
Dovada ca a semnalizat neregulamentar se poate face prin martor sau prin inregistrarea video (daca exista).
Teoretic problema vizibilitatii se poate rezolva printr-o experiza tehnica judiciara auto daca sunt cunoscute toate elementele necesare, in mod special cele necesare determinarii vitezelor autovehiculelor in momentul impactului.. Nu cred ca politia sa fi facut o cercetare completa la fata locului.
ing. Ioan Ciobanu
Am fost sa îmi prelungesc dovada și se pare ca nu se poate...cică la mine e contravenție și vina producerii accidentului a fost al celuitat sofer,el putand sa-și prelungească dovada.în cazul ăsta nu trebuie sa-mi restituie permisul ca am deja mai bine de o luna de când nu pot conduce?știu ca sancțiunea pt linie continua e o luna.