avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,copil minor,de comun acord sau culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,copil minor,de comun acord sau culpa comuna

Am inteles ca de "comun acord" nu se poate in cazul in care exista un copil minor. Din "culpa comuna" este posibil?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:30, 19 Noiembrie 2009
Atat modalitate de desfacere a casatoriei din culpa comuna , cat si cea din culpa exclusiva pot fi incidente in situatia expusa de catre dumneavoastra.
asa este. in cazul in care din casatorie a rezultat un minor, divortul poate fi invocat din culpa comuna a sotilor sau din culpa exclusiva a sotului parat.
instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun .
daca copilul are 10 ani, acesta va fi audiat in camera de consiliu .
aveti nevoie si de martori . daca divortul se va intemeia pe culpa comuna este suficient sa se prezinte un martor comun al partilor .
martor poate fi orice ruda pana la gr. III inclusiv, cu exceptia descendentilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord, copil minor alinaroxana alinaroxana Sunt casatorita de aproape trei ani, dar impreuna cu sotul meu am decis ca aceasta casnicie nu mai e viabila. Avem un copil minor, care nici macar nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ali_alynutza ali_alynutza Sunt casatorita de 11 ani, avem un copil in varsta de 10 ani si stam in casa parintilor mei. As dori sa divortez de sotul meu deoarece nu ne mai intelegem, ne ... (vezi toată discuția)
Divort rapid catalina1276 catalina1276 Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)? Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)