În urma sentinței definitive, Asoc.de Proprietari are de plata 5000 lei pt pierderea unui proces din care reiese că a fost o neglijenta a președintelui AP. Bineînțeles că adm.a pus suma la plata întreținerii, că doar nu o s-o plătească conducerea asociației. Întrebarea mea este: dacă noi proprietarii am ales conducerea AP de buna voie și nesiliți de nimeni în AG, că asa se face, un proprietar care nu e de acord să plătească (acele cheltuieli de judecată și avocatul lor ), pt neglijenta președintelui și a adm.poate să dea în judecată AP? Sau e obligat în orice caz să plătească? Adică președintele poate face orice prostie, că l-am ales noi? Cine îl poate da in judecata? Multumesc
Pentru mai multa claritate: conducerea asociației nu a cerut la timp niste bani de la chiriașii de la parter legat de reabilitarea făcută de primărie. Primăria care avea in proprietate acel spatiu de la parter, a dat în judecată asociația de proprietari. AP a pierdut procesul evident, pt acea intirziere menționată mai sus. Sigur că sunt multe aspecte, dar esența asta este. Deci, repet întrebarea: e corect să plătim noi proprietarii pt neglijenta (acea intirziere de cerere bani) conducerii AP? Sau trebuie sa plătească cei din conducerea AP?
Pentru mai multa claritate: conducerea asociației nu a cerut la timp niste bani de la chiriașii de la parter legat de reabilitarea făcută de primărie. Primăria care avea in proprietate acel spatiu de la parter, a dat în judecată asociația de proprietari. AP a pierdut procesul evident, pt acea intirziere menționată mai sus. Sigur că sunt multe aspecte, dar esența asta este. Deci, repet întrebarea: e corect să plătim noi proprietarii pt neglijenta (acea intirziere de cerere bani) conducerii AP? Sau trebuie sa plătească cei din conducerea AP?
Eu as merge pe alineatul 2 din art. de mai sus...dar mai sigura ar fi discutia cu un avocat, cu toate actele pe masa.
Tind sa cred ca sunt sanse de castig, daca e asa cum spuneti.