Intr-un dosar de partaj bunuri comune dobandite prin act v-c, masa de partaj este compusa dintr-o casa,un terencc si o livada, paratul a declarat ca chipurile casa s-a prabusit motiv pentru care a solicitat scoaterea acesteia de la partaj,fara ca sa se depuna ceva probe,ci doar expunere orala. Subsemnatul,in calitate de reclamant am depus probe clare si fara echivoc,cum ca de fapt casa a fost transformata de parat.
Instanta a percutat si a scos de la masa de partaj casa,fara sa solicite probe materiale si concrete referitoare la prabusire.
Prin aceasta decizie,absolut arbitrara si vadit partinitoare,consider ca mi s-a incalcat dreptul de proprietate garantat de constitutie, fiind vatamat intr-un drept recunoscut de lege.
In aceste conditii,pot formula o sesizare penala impotriva celor doi judecatori?
Daca da,ce articole trebuie sa invoc?
Va multumesc.
Nimeni nu va impiedica sa formulati ce vreti.
Nu este fapta penala inlaturarea din masa partajabila a unui bun. Aveati parghii legale sa il introduceti - cerere reconventionala, puteati sa solicitati o expertiza topo pt identificarea imobilului etc.
Bunul respectiv-casa- a fost inclusa in masa de partaj prin IAP,s-a facut expertiza de identificare si evaluare(inclusiv terenurile) si a fost atribuit paratului prin hotararea de la fond si s-au declarat apeluri. Instanta de apel a rejudecat cauza si a produs malversatiunea,ca sa nu-i spun marsavie.
In decizia de apel,a scos casa de la masa de partaj,pastrand celelalte bunuri.
Trebuie sa citim sentinta si decizia sa ne dam seama de ce. Si ce remedii mai exista acum. Asta discutati cu avocatul dvs.
Dar fapta penala nu e. Este doar hotararea pe care au luat-o niste judecatori.
Nu pot face ca toata lumea sa fie fericita.
Nu are sens sa formulati plangere penala impotriva celor doi judecatori care au pronuntat hotarare in apel, pentru ca plangerea va fi cu siguranta respinsa.
Depinde foarte mult de modalitatae in care v-ati aparat dvs. in apel dar si de sustinerile partii adverse care au condus la pronuntarae unei astfel de solutii.
Eu incerc sa inteleg cum a fost posibila o astfel de solutie in conditiile descrise de dvs. si sa deduc ce anume a determinat instanta sa pronunte o astfel de hotarare.
Din ceea ce spuneti, paratul a modificat o casa deja existenta iar instanta probabil a apreciat, in baza probelor acestuia. faptul ca este vorba de o noua constructie si nu de vechea constructie modificata.
Din punctul meu de vedere ati pierdut pe o greseala de aparare a dvs., iar paratul a stiut sa isi motiveze mai bine cererile si chiar a indus in eroare instanta.
Oricum, o opinie pertinenta nu poate fi data decat dupa studierea dosarului.
Partaj
raluca32
Partajul se pronunta mai nou si fara expert evaluator?
Eu am ramas surprinsa astazi la procesul meu de partaj cand instanta a dat pronuntare in incheiere in ... (vezi toată discuția)