Declarati ca refuzati sa fiti audiata in calitate de martor. Precizati ca sunteti concubina inculpatului.
Acest drept al dvs trebuie sa vi-l comunice si organul inainte de a lua declaratia.
am mai dat declaratii ca maror si nu m a intrebat nimic de genul asta.. nu mi au spus nici un drept, doar obligatiile, m au intimidat prin amenintari cu inchisoarea si tipete, iar apoi i m au facut sa semnez o declaratie de inculpat scrisa de ei pe care nu m au lasat sa o citesc... eu nici macar stiind cand mi s a schimbat calitatea de martor in inculpat :/ in fine,.. multumesc pentru raspunsuri, m au ajutat.
Data trecuta( vedeteti cealalta postare a mea) m au prostit de aceea de data asta vreau sa ma duc pregatita :) va multumesc din nou!
Dacă aveți calitatea de inculpat în cauză vă puteți prevala de dreptul la tăcere.
După ce vi se comunică drepturile și obligațiile procesuale, spuneți organelor de urmărire penale că nu doriți să dați nicio declarație (această include și date în legătură cu concubinul dvoastră).