avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare contract fidejusiune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare contract fidejusiune

Bună ziua.
În anul 2005 am avut împreună cu soția o firma pe care 4ani mai târziu am lichidator din Camera de Comerț dar am rămas cu un contract de fidejusiune la care plătim de atunci la o firma de recuperări . Între timp am și divorțat în 2008 ...Întrebarea mea este eu pot prelua de la fosta soție datoria de la contract adică sa plătesc și partea ei ??Am înțeles că se poate merge la un notar și sa cedeze partea ei de plata mie...
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 24 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati face acel act degeaba, e valabil doar intre parti, nu ii e opozabil creditorului.
Ok am înțeles. Dar exista legal o modalitate de a prelua eu și partea ei din contract??

Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, incheiati un alt contract sau un act aditional cu creditorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand/donez o datorie statesilviudaniel statesilviudaniel Buna ziua, De curand am luat un imprumut de la o firma nebancara. In urma unor neantelegeri cu firma respective am decis sa nu le ma platesc. Fiarma a vandu ... (vezi toată discuția)
Plata contract cioacalaura1969@yahoo.com cioacalaura1969@yahoo.com Buna seara am fost administratorul unei firme până anul trecut când firma a fost ștearsă din registrul Comerțului... Dar am rămas cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract fidejusiune adrianabresug adrianabresug Buna ziua,va rog un raspuns si o baza legala pt urmatoarea problema . Firma X are un imprumut (linie credit ) la o Banca .In 2012 firma Y a devenit ... (vezi toată discuția)