avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de valoare redusa si actiune drept comun
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de valoare redusa si actiune drept comun

Buna seara. Cererea de valoare redusa reprezinta calea derogatorie de la dreptul comun prin care creditorul poate obtine recuperarea creantei sale. Dar ce se intampla cand acesta intenteaza actiune in pretentii, la care paratul formuleaza si cerere reconventionala, iar pana la primul termen de judecata in primul dosar reclamantul formuleaza cerere de valoare redusa cu acelasi obiect si fata de aceleasi persoane???
Cel mai recent răspuns: Maryana@ , utilizator 08:26, 13 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Partea interesata, adica paratul va cere litispendenta sau conexarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invocați excepția litispendenței, în lumina art 138 CPC.
Am invocat exceptia litispendentei, dar mi-a fost respinsa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua actiuni pentru dobandirea aceluiasi drept otto2007 otto2007 Buna ziua, Paratul intr-un dosar face cerere reconventionala prin care arata pretentiile sale fata de reclamantul din dosar . Dupa depunerea cererii ... (vezi toată discuția)
Doua dosare deschise pentru aceeasi cauza iunana iunana Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti cum se anuleaza un dosar in cazul in care s-au descgis doua dosare (civil) pentru aceeasi cauza. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala se poate disjunge si conexa la alt dosar? DanyD DanyD Paratul formuleaza in acelasi timp cu Intampinarea si Cererea reconventionala. Partea adversa invoca exceptia de litispendenta si solicta instantei sa ... (vezi toată discuția)