Buna ziua. Am fost citat ca martor intr-un dosar penal pe 28.02.2019, In anul 2010, am fost audiat la Parchet de catre procuror in acest dosar, apoi dosarul a ajuns la Tribunalul militar unde am fost audiat ca martor in 2014 si audiat tot ca martor la Curtea Militara de Apel in 2015. La ambele instante am dat declaratii(la fel ca cea de la Parchet), am raspuns la intrebarile avocatilor, reprezentantului parchetului si completului de judecatori. Acum am fost iar citat tot ca martor, dupa ce dosarul a fost trimis spre judecare(asa cum a decis Curtea Militara de Apel) la Tribunalul teritorial(erau implicati si civili), care la retrimis(probabil ca urmare a deciziei pe conflict de competenta) inapoi la Tribunalul Militar. Intrebare: Daca exista posibilitatea de a refuza sa dau declaratii, invocand sustinerea celor date anterior(multe aspecte nici nu mi-le mai amintesc)avand in vedere ca am mai dat declaratii in aceasta cauza, iar la ultima instanta am avut o experienta ciudata, in sensul ca nu mai stiam care mai este completul de judecata si care este procurorul de caz,acceptandu-se intrebari din partea aparatorului inculpatilor care incercau voalat sa convinga instanta sa imi schimbe incadrarea juridica de martor, intrucat exista un presupus prejudiciu destul de mare si probabil trebuie impartit la plata la mai multi. Cum trebuie sa procedez (art.) pentru a nu mai raspunde la alte intrebari tendentioase, și ptr. a-mi sustine numai ce am declarat anterior, fara a mi se mai pune intrebari. Va multumesc.