Buna ziua
Fiul nostru a decedat in 2013. In urma decesului nu s-a facut succesiune, neavand niciun bun, deci nu exista mostenitori in sensul legii, Dar el a avut un autovehicul inscris la Sectia financiara, masina pe care a instrainat-o, nu stim in ce conditii si nici nu am gasit niciun act care sa ateste proprietatea sau instrainarea acesteia. Rolul fiind inregistrat pe numele lui, dar la aceeasi adresa cu a noastra, primim in fiecare an instiintarea de impozitare, iar daca solicitam o adeverinta din care sa rezulte ca suntem la zi cu datoriile la stat, cei de la Administratia financiara refuza sa o elibereze, motivand ca este aceeasi adresa.
Am depus certificatul de deces la Sectia financiara, dar decizia de impunere soseste in continuare.
Stiam ca exista o prevedere legala care spune ca Administratia financiara este obligata sa stearga rolul in cazul decesului titularului, indiferent daca exista sau nu mostenitori.
Am rugamintea sa-mi spuneti ce putem face in aceasta situatie,
Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti succesiunea dupa fiul dvs. pe acel bun si, cu certificatul de mostenitor, sa mergeti si sa radiati acel autovehicul. Vedeti ce acte v-au mai ramas de la el, talon, CIV, etc., si mergeti cu ele la primarie.
Demolare casa
dodostar
buna seara. Va intreb si eu daca pot sa demolez o casa neavand titlu de proprietate decat pe teren mentionez ca am cumparat-o in anul 1982 de la o batrana ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor
barbu_
Mama are un certificat de mostenitor, dupa sot, dobandit in urma succesiunii.
Este necesar sa mearga la administratia financiara in termen de 30 de zile, de ... (vezi toată discuția)