avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se întâmplă cu datoria la bancă în caz de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se întâmplă cu datoria la bancă în caz de deces?

Bună ziua. Aș dori să știu ce se întâmplă cu suma restantă la bancă după deces, în lipsa succesorilor. Este moștenită de către predecesori? Nu există coîmprumutat, nu este ipotecă pusă pe absolut nimic, discutăm despre un credit normal pentru o sumă modestă și de un card de cumpărături neachitat. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:18, 25 Februarie 2019
In aceeasi situatie, din pacate, sunt si eu.
Vedeti daca avea asigurare de deces încheiată odata cu acel credit- in general se incheie si o asemenea asigurare la contractarea unui credit.
Vedeti exact care sunt moștenitori dumnealui si acestia sa mearga la banca sa discute cu dumnealor.
Mie mi au cerut un certificat de succesiune din care sa rezulte exact mostenitorul/moștenitorii rudei si apoi sa urmam pasii ( reprezentarea in fata asiguratorului, banci...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi 1603gabriela 1603gabriela Sotul meu a fost posesorul unui card de cumparaturi . In ianuarie 2012, a decedat. S-au facut demersurile necesare pentru blocarea contului, am trimis toate ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Creditul bancar al decedatului poate fi mostenit de catre copii? bavareza bavareza Speta mea este urmatoarea: 1. socrul meu a decedat pe 05.06.2019 2. socrul meu a divortat de mama sotului meu in instanta acum mai bine de 26 ani, copii ... (vezi toată discuția)