avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari referitoare la contabilitatea avocatului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari referitoare la contabilitatea avocatului

Intrebarea 1: Cu privire la registrul incasari si plati, cum inregistrez in situatia in care am o factura si o chitanta aferenta? Inregistrez doar chitanta iar la observatii trec si seria si nr facturii aferente chitantei ?

Intrebarea 2: In situatia in care de la client iau pe langa onorariu si o suma de bani pentru anumite cheltuieli aferente activitatii, tai chitanta fiscala atat pentru onorariu cat si pentru cheltuieli, le declar integral si dupa, le deduc prin factura si chitanta emisa pe avocatura ? (asa mi s-a spus la anaf)

Intrebarea 3: In situatia in care am un telefon luat ca persoana fizica, pot deduce ce platesc lunar la liber daca le pe acestea din urma pe numele avocaturii sau trebuie atat telefonul cat si abonamentul/cartela sa fie pe numele avocaturii ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:50, 26 Februarie 2019
1. In registrul jurnal de incasari si plati se inregistreaza doar sumele si la data din documentele doveditoare ale incasarilor si platilor, nu facturile.
2. Da, asa cum v-a recomandat.
3. Trebuie ca atat telefonul cat si abonamentul/cartela sa fie pe numele avocaturii. La fel pentru internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Valentin Geapana Valentin Geapana Buna seara ! Mesajul meu este datorat faptului ca vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati si am cateva intrebari adresate celor care se ... (vezi toată discuția)
Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)