Se dau doua persoane fizice independente care au cumparat terenuri separat, apoi le-au alipit in vederea constituirii unei suprafete mai mari care a fost dezmembrata dar nu si partajata. Aceste 2 persoane raman in coproprietate pe toate loturile de teren rezultate in urma dezmembrarii. Vine fiscul si spune ca asocierea X+Y are de achitat un TVA de 20000ron in urma vanzarii acesto loturi de teren. Intrebarea mea este cine stabileste aceasta asociere si de ce sunt cele 2 persoane considerate o singura persoana in ceea ce priveste plata de TVA? Ce personalitate are aceasta asociere si cum a fost ea constituita dpv juridic?Acest TVA nu este calculat pentru o singura persoana?
OK, a veniot fiscul si a spus chestia asta.
Rugati-i frumos sa va inregistreze in scopuri TVA pe dvs. x+y!!!
Ce documente se depun in scopul obtinerii codului de inregistrare in scopuri TVA?
Au spus si asta??
Sunt curios sa stiu ce s-a intamplat cu dosarul de mai sus. Am o speta similara insa nu cred ca fiscul va accepta sa considere cele 2 persoane ca fiind una singura, pentru simplul fapt ca asocierea dintre doua persoane nu constituie o persoana impozabila din punct de vedere al TVA.