avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Asocierea si plata TVA tranzactii imobiliare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Asocierea si plata TVA tranzactii imobiliare

Se dau doua persoane fizice independente care au cumparat terenuri separat, apoi le-au alipit in vederea constituirii unei suprafete mai mari care a fost dezmembrata dar nu si partajata. Aceste 2 persoane raman in coproprietate pe toate loturile de teren rezultate in urma dezmembrarii. Vine fiscul si spune ca asocierea X+Y are de achitat un TVA de 20000ron in urma vanzarii acesto loturi de teren. Intrebarea mea este cine stabileste aceasta asociere si de ce sunt cele 2 persoane considerate o singura persoana in ceea ce priveste plata de TVA? Ce personalitate are aceasta asociere si cum a fost ea constituita dpv juridic?Acest TVA nu este calculat pentru o singura persoana?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_p , utilizator 20:59, 16 Iunie 2010
OK, a veniot fiscul si a spus chestia asta.
Rugati-i frumos sa va inregistreze in scopuri TVA pe dvs. x+y!!!
Ce documente se depun in scopul obtinerii codului de inregistrare in scopuri TVA?
Au spus si asta??
Mai este cineva prezent?

Sunt curios sa stiu ce s-a intamplat cu dosarul de mai sus. Am o speta similara insa nu cred ca fiscul va accepta sa considere cele 2 persoane ca fiind una singura, pentru simplul fapt ca asocierea dintre doua persoane nu constituie o persoana impozabila din punct de vedere al TVA.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
dan_p, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare si vanzare loturi individuale teren in vederea alipirii cu alt teren existent cosminrosu cosminrosu Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la dezmembrare si ulterior alipire. Strada pe care stam are in spatele curtilor un teren liber si suntem in ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare si demolare vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat, impreuna cu o alta persoana, o casa veche si terenul aferent acesteia. Casa are aproximativ 200 mp si terenul 600mp. Eu detin 1/2 si ... (vezi toată discuția)