Daca nu ati urmat nici un curs de pregatire profesionala ale carui costuri au fost suportate de firma...imi pare a fi o clauza abuziva si, personal, nu cred ca va v-a actiona in instanta, nu vad temeiul.
Cu celalalt contract de munca cum ramane?
Puteti incerca incheierea contractului cu acordul partilor sau prin demisie. Oricum ar fi, demisia trebuie inregistrata de angajator.
Puteti trimite demisia, eu as opta pentru incheierea contractului cu acordul partilor, la data de... si as trimire-o prin posta, cu confirmare de primire.
SECŢIUNEA a 8-a
Demisia
ART. 81- Codul muncii, Legea 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o
notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă,
după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul
angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia
prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de
muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu
poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie,
respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de
conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă
toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este
suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de
preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul
respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte
obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Se aplica alineatul 2
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul
angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia
prin orice mijloace de probă.
De aceea am spus sa trimiteti demisia/cererea de incetare a contractului cu acordul partilor incepand cu data...prin posta, cu confirmare de primire.
Ar fi un mijloc de a dovedi asta...