avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... portal just : GDPR :
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

portal just : GDPR :

pe portalul just apare numele meu la diferite procese incheiate intre mine si fosta. Doresc ca aceste procese incheiate sa nu mai existe, sau daca exista, numele meu sa fie inlaturat din baza de date.
Conform GDPR ar trebui scoase, corect?
Daca depun o sesizare la tribunal, ar trebui sa le scoata si din baza de date. Corect??

Imi apare numele pe internet acum in portal. Cred ca imi face un deserviciu.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:49, 26 Februarie 2019
Incercati, insa in esenta sedintele sunt publice, apelul partilor se face in sedinta publica, cercetarea si dezbaterile la fel, adica publicul aude si vede mult mai mult decat un nume. Asa se face justitia, iar acest GDPR intra in contradictie cu procedura judiciara. Acest GDPR a fost inventat pentru altceva (este o discutie mai larga aici).
Pe de alta parte, exista mijloace alternative de rezolvare a conflictelor la care romanii nu prea apeleaza, adica negocieri, concilieri, tranzactii, medieri. Eiii ..medierea ofera din acest punct de vedere toate avantajele. Dar, cati credeti ca apeleaza la mediere? Un numar infim, in fine, nu conteaza ...
Parerea mea este ca nu exista temei ca sa va stearga numele de pe portal, dar ...incercati (spre exemplu, in anumite situatii extrasul minutei se posteaza cu abrevierea numelor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu ca un judecator sa citeasa dosarul? voinea75 voinea75 Pe scurt: dosar partaj intre 2 fosti soti. - masa partabila compusa din : imobil (coachizit inainte de casatorie),imbunatatiri imobil, bunuri mobile, depozite ... (vezi toată discuția)
Convocarea la conciliere AnnaGabrielA AnnaGabrielA buna ziua! in cazul in care convocarea la conciliere s-a facut dar nu exista confirmare de primire sau o dovada ca partea somata a primit convocarea ce ... (vezi toată discuția)
Dosarul nu apare pe portal Steff101 Steff101 Astazi am avut termenul de divort la judecatorie/tribunal. Inca de cand s-a initiat procesul in luna mai, nu am putut gasi dosarul pe portal. Am incercat ... (vezi toată discuția)