pe portalul just apare numele meu la diferite procese incheiate intre mine si fosta. Doresc ca aceste procese incheiate sa nu mai existe, sau daca exista, numele meu sa fie inlaturat din baza de date.
Conform GDPR ar trebui scoase, corect?
Daca depun o sesizare la tribunal, ar trebui sa le scoata si din baza de date. Corect??
Imi apare numele pe internet acum in portal. Cred ca imi face un deserviciu.
Incercati, insa in esenta sedintele sunt publice, apelul partilor se face in sedinta publica, cercetarea si dezbaterile la fel, adica publicul aude si vede mult mai mult decat un nume. Asa se face justitia, iar acest GDPR intra in contradictie cu procedura judiciara. Acest GDPR a fost inventat pentru altceva (este o discutie mai larga aici).
Pe de alta parte, exista mijloace alternative de rezolvare a conflictelor la care romanii nu prea apeleaza, adica negocieri, concilieri, tranzactii, medieri. Eiii ..medierea ofera din acest punct de vedere toate avantajele. Dar, cati credeti ca apeleaza la mediere? Un numar infim, in fine, nu conteaza ...
Parerea mea este ca nu exista temei ca sa va stearga numele de pe portal, dar ...incercati (spre exemplu, in anumite situatii extrasul minutei se posteaza cu abrevierea numelor)