avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Competare declaratie unica la vanzare actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Competare declaratie unica la vanzare actiuni

Buna seara! Sunt pensionar. In anul 2018 am vandut actiunile primite prin programul de privatizare in masa, plasate la Sicomed, devenita apoi Zentiva, pentru suma de cca 6000 lei. Trebuie sa depun declaratia unica pentru stabilirea impozitului pe venit? Daca da, care sectiune trebuie completata, pentru ca eu am parcurs declaratia, foarte, foarte stufoasa, dar nu sunt lamurit. Multumesc anticipat pentru un raspuns clar, avand in vedere si varsta mea de 70 ani
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Soringss , utilizator 18:49, 3 Februarie 2020
Trebuie sa completati:
- sectiunea I.1.Date privind impozitul pe veniturile realizate in Romania
-sectiunea I.1.1. Activitatea desfasurata pct.9-transferul titlurilor de valoare
-sectiunea I.1.1.B Date privind impozitul pe venit realizat-pct.4 castig net anual, completati cu datele primite de la broker.
-sectiunea I.5-bonificatia de 5% in cazul in care intentionati sa platiti impozitul pana pe 31 martie
Validati si transmiteti.
Buna ziua,

Am si eu aceeasi speta, in acest an.

Ceea ce nu imi este clar, e cum calculez impozitul datorat. Din ce am citit in Codul Fiscal referitor la acest subiect, se reglementeaza 10% din castigul calculat ca diferenta intre pretul de vanzare si valoarea fiscala a actiunii. Pana aici nu ar fi complicat, doar problema e ca unii consultanti considera ca valoarea fiscala in cazul actiunilor provenite din programul de privatizare in masa,se considera a fi 0, practic sa se plateasca 10% din venitul incasat, nu din castig.!?!

Care ar fi varianta corecta? Multumesc.

Mentionez ca tranzactia nu a fost perfectata prin intermediul unui broker, ci direct intre parti.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
Soringss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din vanzare actiuni iacob.interstar iacob.interstar Daca o persoana fizica a obtinut venituri din vanzarea de actiuni,ce taxe trebuie platite si ce declaratie trebuie depusa? Multumesc anticipat, (vezi toată discuția)
Plata impozit si cass corespunzator venitului obtinut din vanzarea actiunilor in anul 2018 dfctcntr dfctcntr Buna ziua. Sunt persoana salariata, rezidenta in Romania. In luna Noiembrie 2018, am devenit beneficiarul unui venit in urma urmatorului eveniment: in luna ... (vezi toată discuția)