avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune străbunica/bunica/mama - Urmași?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune străbunica/bunica/mama - Urmași?

Există un titlu de proprietate pe Bunica și 2 surori ale ei (din partea părinților). În titlu de proprietate nu e menținut cât au fiecare (ele au ținut 1/3). Atât bunica cât și cele 2 mătuși sunt decedate.
- Paulina are 2 fete (eu sunt fiul uneia din ele). Trăiesc amândouă.
- Hareta are 2 copii (băiat și fată). Trăiesc amândoi.
- Antița are 2 copii (băiat și fată). Trăiește doar fata. Băiatul a murit căsătorit cu 2 copii din căsătorie și 2 înainte de căsătorie. (la acești 4 copii nu am acces, nu ne vorbim).

Ce pași ar trebui să urmez pentru separarea titlului de proprietate?
Cel mai recent răspuns: MContender , utilizator 01:28, 28 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dvs. , in calitate de mostenitoare, singura sau impreuna cu sora sa, poate intenta un proces in contradictoriu cu toti ceilalti mostenitori pentru partaj succesoral si iesire din indiviziune. Numai ca este necesar sa faca dovada calitatii de mostenitor a celorlalti. Va depune toate certificatele de deces , nastere , casatorie , certificate de mostenitor (de calitate de mostenitor), va indica domiciliile tuturor partilor . Bunurile succesorale se vor partaja in trei parti egale , pe tulpini, : 1/3 pentru mostenitorii bunicii dvs. si cate 1/3 pentru mostenitorii celor doua surori ale bunicii.
Cei 4 veri îndepărtați sunt plecați în străinătate. Nici o șansă să aflu unde stau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DianaMP DianaMP Povestea noasta este un pic mai complicata si as dori sa ma lamureasca si pe mn cineva. Bunicul meu a avut 4 copii,3 fete si un baiat ( tatal meu ) carora ... (vezi toată discuția)
Mostenire florinlarion florinlarion bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral flori9 flori9 In urma succesiunii dupa bunica mea, fiecareia dintre fiice i-au revenit 1/2 din mostenire, noi ca si nepoate (2) nu aveam dreptul la o cota ... (vezi toată discuția)