avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita somer
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita somer

buna ziua,
as dori sa va intreb cum procedeaza banca in cazul in care doreste sa procedeze la executare silita, eu fiind in somaj si neavand bunuri in posesie.
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 21 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Legal trece la executarea bunurilor dumneavoastra pe care ...nu le aveti. =D>
In fapt - asta devenind o practica in cazul creditelor fara garantii reale- transmite dosarul dumnavoastra de credit catre o firma de recuperari, avand insa obligatia de a va anunta in prealabil . Este insa posibil sa nu va anunte ( abuzuri in acest sens sunt foarte multe in practica).
Dosarul odata ajuns la o astfel de firma( cu care banca are contract) o sa va someze pe multe cai sa va platiti datoriile din ceea ce ...nu aveti:O. Adica o sa faca presiuni , psihologic vorbind, asupra dumneavoastra sa va achitati creditul.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Art. 409 Cod Procedura Civila prevede la alineatul (4) ca ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
Indemnizatia de somaj face obiectul executarii silite pentru debite provenite din plata necuvenita a acestora, precum si pentru cazurile prevazute de Codul de procedura civila ori de alte dispozitii legale speciale - art.46 din Legea nr.76/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea indemnizatiei de somaj iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am si eu o intrebare. Daca sunt in somaj, bancile au dreptul sa puna popriri? Va multumesc? (vezi toată discuția)
Poprire somaj Claudiu_O Claudiu_O Buna ziua, Am cautat pe forum dar nu am ramas lamurit cu ce am gasit.Daca exista decizie judecatoreasca de poprire pe salar si de la 01.07 persoana este in ... (vezi toată discuția)
Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)