avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi mai are tatal din punct de vedere legal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi mai are tatal din punct de vedere legal daca nu a facut intampinare?

Sunt in proces pentru exercitarea drepturilor parintesti (noi nefiind casatoriti) iar tatal copilului nu a depus intampinare pana la primul termen. Procesul este pe rol de aproximativ un an, timp in care tatal copilului s-a intersat de maxim 5 ori de orice tine de copil. As dori sa stiu din punct de vedere legal, ce drepturi mai are? Poate sa vina sa imi impuna conditi de genul "vreau sa vad copilul la maxim 2 saptamani" plus alte pretentii, cum ar fi sa ii scriu eu in fiecare zi ce face copilul, avand in vedere faptul ca eu i-am explicat frumos ca poate sa intrebe oricand orice atata timp cat tine strict de copil. Raspunsul lui a fost ca stie ca este ingrijit si iubit de aceea nu a intrebat. Sunt putin nedumerita, de ce trebuie sa ii permit sa vina cand doreste, avand in vedere faptul ca nu a actionat in nici un fel in procesul deschis. El poate sa intenteze alt proces in acelasi timp? Mentionez ca exista si o o plangere pentru violenta domestica, insa cazul a fost inchis pe baza faptului ca martorii nu ai vazut momentul intamplarii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:18, 27 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
El are dreptul.de a vedea copilul dar...depinde de mai multe lucruri...
Nu oricand dorește ca nu va plateste ca bona...si nu sunteti la cheremul lui...
Poate vedea copilul daca se află în fața blocului.

Poate deschide proces si sa obtina program de vizita.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții îmi pot pierde copilul? Diannnna Diannnna Buna ziua, am 20 de ani, sunt necasatorita, am un copil minunat in varsta de 4 luni, care este pe numele fostului concubin. Problema este urmatoarea.. el m-a ... (vezi toată discuția)
Am divortat in timp ce eram gravida alinuzza13 alinuzza13 Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009. Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie. Am nascut ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti maria8888 maria8888 buna ziua! as dori parerea domnilor si doamnelor avocat in urmatorul caz: divort cu minor incheiat prin hotarare judecatoreasca astfel:minorul incredintat ... (vezi toată discuția)