avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua, am și eu o întrebare...va rog daca ma puteți ajuta...sunt angajata cu ctr de munca din iulie 2012...pe 10 februarie 2018 am intrat în concediu fara plata o perioada de un an de zile din motive personale....m am reintors luna aceasta pe 04 februarie 2019...după câte luni sau după cât timp pot rămâne însărcinată astfel încât să pot beneficia de indemnizație creștere copil, se pun la socoteala și cele 9 luni de sarcina sau cum trebuie făcut? mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 28 Februarie 2019
Buna dimineata.
Da, se pun la socoteala si cele noua luni de sarcina.
Trebuie sa aveti, In cazul dvs.12 luni lucrate in ultimi doi ani inainte de nasterea copilului pentru a putea beneficia de indemnizatie.
Sa zicem ca dupa 3-4 luni de munca puteti ramane insarcinata, copilul trebuie sa se nasca dupa data de 4 Februarie 2019.
Dupa ce va confirma medicul specialist sarcina aveti cateva obligatii de indeplinit, atat dvs., ca angajata insarcinata, cat si agajatorul.
Unele din ele le gasiti mai jos
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 ( de exemplu, somaj, CCC, studenta/eleva la zi etc.).

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina diana 8888 diana 8888 Buna ziua. Imi puteti spune daca pot beneficia de indemnizatie de crestere copil,daca eu nu am 12 luni lucrate neintreupt(am doar 9 luni lucrate legate) iar la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ccc cu suspendare cim in cele 12 luni anterioare nasterii Sofia Mardar Sofia Mardar Buna seara, Daca un prof univ si-a luat in anul academic 2018-2019 concediu fără plata (suspendare de contract) iar in anul 2019-2020 a reluat activitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia ... Stefanua Stefanua Buna ziua! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in conditiile in care eu nu mai lucrez din luna martie a ... (vezi toată discuția)