Care este termenul maxim de depunerea cereriii la CEDO , dupa decizia finala a instantei:4 luni sau 6 luni?
Pe site-ul CEDO termenul de depunere a cererii este de 6 luni de la comunicarea deciziei finale.
Eu stiam ca termenul actual este de 4 luni ?
Decizia finala este decizia CAB( APEL) sau decizia ICCJ (RECURS)?
Insist sa mi se raspunda clar la intrebarea aceasta:
Decizia finala este decizia CAB( APEL) sau decizia ICCJ (RECURS)?
Recursul de la ICCJ a avut ca motiv art.438(7) -tipicitatea a fost respins in fond .
Romania impreuna cu statele europene au semnat acum cativa ani acest protocol .
Intrebarea mea este daca se aplica in mod efectiv ?
Vedeti si postarea doamnei avocat :
Ioana Stoica
Avocat 19:24, 27 Februarie 2019
Contactează
Așadar, prin Protocolul numărul 15 au fost implementate măsuri menite să urgenteze soluționarea cauzelor și să conduce la eficientizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), măsurile conținând următoarele prevederi:
–reducerea termenului la 4 luni , a termenului de 6 luni, termen care curge de la finalizarea cailor interne de recurs, în care reclamanţii pot sesiza, cu o plângere, instanţa de la Strasbourg.
ARTICOLUL 4 Doctrină (1)
La art. 35 paragraful 1 din Convenție, sintagma "într-un termen de 6 luni" se înlocuiește cu sintagma "într-un termen de 4 luni".
Cedo
mac6
Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si ... (vezi toată discuția)
Actiune la c.e.d.o.
dmh
rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)