avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot să-mi vând cota moștenită în urma decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot să-mi vând cota moștenită în urma decesului mătușii? Nu mă înțeleg cu ceilalți doi moștenitori

Buna ziua, in urma decesului matusii mele a ramas un apartament,care ,in urma dezbaterii succesiunii,a fost imartit astfel - 50% fratele decedatei si cate 25% eu si fratele meu(fii ai altui frate).Intrebarea mea este daca pot sa-mi vand procentele mostenite,avand in vedere ca nu ma inteleg cu ceilalti doi.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Puteti sa va vindeți cota de 1/4, urmând ca dobanditorul sa ramana in indiviziune cu fratele și unchiul dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic este posibil dar probabil suma primita/0ferita o sa fie mai mică decat contravaloarea cotei părți ce va revine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune simocris1 simocris1 acum 16 ani in urma decesului unchiului sotului meu ,matusa a primit in urma succesiunii 5/8 din terenul intravilan si din casa. Sotul meu are testament ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)