avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate

Bună ziua, sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate chiar dacă avem stare materiala buna acolo. Ce este de făcut.?Și ma amenință că mă va da în judecata și ii va câștiga custodia este posibil.?
Am divorțat la notar și este cu noul cod civil cu custodie comuna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Anonimat 123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa.M , utilizator 23:11, 25 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui să deschideţi o acţiune, prin care să cereţi stabilirea domiciliului copilului la domiciliul dvs. din ţara respectivă.Va trebui să demonstraţi în instanţă că interesul superior al copilului este să fie alături de dvs., acolo unde îi puteţi asigura condiţii de viaţă şi de educaţie net superioare condiţiilor de aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna trebuie sa dovediti ca acolo aveti conditii bune, locuinta, inscrierea la scoala a copilului. Informati tatal asupra tuturor acestor date si cereti-i acordul. Apoi, reveniti cu solicitarea, dandu-i un termne exact pentru exprimarea acordului. Nu e un lucru usor de obtinut, dar nici imposibil.
Cand e vorba doar despre o vacanta e mult mai usor. Dar vacanta e una si stabilirea in alta tara, e alta. Fiti foarte atenta, daca plecati sub pretextul vacantei si ramaneti veti fi acuzata, cu succes, de rapire internationala, deci nu facet asta!
E foarte bine insa ca atunci cand corespondati cu tatal pe aceasta tema sa oferiti toate datele si apoi un termen fix pentru acord. In caz contrar se va desfasura o corespondenta sterila si nesfarsita. Eu am recurs la aceasta metoda ca urmare a atitudinii tatalui. Initial am scris, am raspuns, am asteptat diferite amanari facute sub diferite pretexte, in sfarsit, o adevarata hartuire. Pana cand am schimbat metoda ca nu te poti intelege cu nebunul. Ii dau datele deplasarii si data pana la care astept acordul cu precizarea ca in data imediat urmatoare ma adresez instantei cu o actiune in suplinirea acordului. Asa am mai scapat de o forma a dementei: mailuri infinite, amenintari, santaj etc. Oricum evitati discutii, scrieti sa ramana scris! Iar daca va ameninta inregistrati. Nu va ia nimeni copilul, vorbeste omul sa va sperie.
Va sfatuiesc si pe dvs sa faceti la fel, punandu-i in vedere ca va veti adresa instantei.Atentie insa: suplinirea acordului de catre instanta e mult mai rezervata in cazul unei plecari definitive. Asa ca apelati la un avocat, adunati dovezi prin care sa demonstrati instantei ca nu luati copilul intr-o aventura, ci ca ii oferiti conditii bune si stabile de viata, mai bune decat cele din tara (cu argumente si exemple, nu bazat pe afirmatii de genul: stie oricine ca in Germania e mai bine ca in Romania).
ps: nu stiu cum va intelegeti in general cu tatal copilului, poate va intelegeti, in general, bine.In multe cazuri insa plecarea legala, subliniez: legala, din tara e singura cale sa scapi de dementi si de acuzatiile lor de doi bani, cu atat mai mult cu cat legea nu te protejeaza de abuzurile facute in numele "luptei pentru copil".
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
proastasatului, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Wow, vad ca s-au dezlantuit mamicile care teoretic sunt adeptele pacii ca sa zic asa. Cand e vorba sa dai tatal in judecata la procese inainte, ce ti-e si cu dubla masura.
1. Care e relatia copilului cu tatal. E important de stiut pentru a gasit solutia potrivita. Daca nu sunt apropiati si tatal vrea doar sa va sicaneze atunci in proces de mutate domiciliul este solutia. Daca insa au o relatie normala atunci tatal face asa de frica ca isi pierde copilul si atunci acest ei temeri trebuie sa va adresati. Chemati tatal LA mediator, oferiti toate informatiile, zile de vacanta mai multe si eventual sa suportati fostul unor bilete de avion.
Poate dura ani de zile daca alegeti calea razboiului. Ani.
2. As vrea sa atrag atentia administratorilor acestui forum asupra limbajului agresiv al doamnei PS cand vine vorba despre tati. Consider oficial ca permisiunea acordata acestui user de a mai folosit asemenea limbaj cand vine vorba despre tati in general incita la discriminarea acestora.
Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Wow, vad ca s-au dezlantuit mamicile care teoretic sunt adeptele pacii ca sa zic asa.

Răspunsul meu este neutru, demonstraţi dvs., When, că este discriminatoriu.
Ameninţarea despre care vorbiţi, stimate user, practic nu este...ameninţare, ci o atenţionare a dvs. de acţiunile pe care tatăl le va intreprinde în cazul în care cereţi emigrarea. Acţiunea lui este legală, oricine are dreptul la justiţie, la petiţii, la reclamaţii, fără număr şi fără repercursiuni dacă acuzaţiile nu sunt confirmate.
Ce vârstă are domnişoara?
În rest, dacă sunteţi în stare conflictuală cu tatăl minorei, ascultaţi sfaturile d-nei proastasatului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba draga when despre "procese" versus "pace". E vorba de o alegere majora: de a trai in Romania sau in alta tara. nu cred ca dvs nu puteti pricepe ca atunci cand cei doi parinti au opinii diferite asupra studiului unei lb straine, practicarii unei sport, inscrierii la o scoala sau alta, lururile pot fi negociate si gasita o solutie de compromis. Cand e vorba despre a trai in Romania sau in Grecia nu cred ca se poate gasi prin negociere "jumatatea drumului". Iar incercati manipulari ieftine prin incercarea de trimitere in derizoriu si incercarea de decredibilizare a celor cu opinii contrare celei a dvs. Ieftin si predictibil de mult timp|! Iata de ce scriem pe forum: ca sa tinem vie speranta mamelor abuzate prin drepturile tatilor!
Asa ca when draga nu e vorba despre niciun "wow", despre nicio "dezlantuire" si mai ales NU e vorba despre nicio dubla masura! E vorba doar despre incercarile dvs, altfel extrem de predictibile, de a speria mamele si de a decredibiliza mesajele de incurajare a acestora.
Cred ca e usor de inteles ca ar fi mai benefic pentru copil sa traiasca intr-una din tarile de la care luam exemplu, nu-i asa? Sau benefic copilului ii e doar programul de vizitare?
Nu aveti de suportat niciun bilet de avion! Sunt amenintarile provenite de la organizatiile de tatici. Nici vorba! Exista jurisprudenta in acest sens pe care o gasiti pe internet.
Vedeti doamna draga? Asta e scopul: sa scrie doar sustinatorii drepturilor tatilor, mamele sa fie speriate si, descurajate prin zvonuri de 2 bani, sa nu-si mai exercite drepturile.
Nu e nevoie sa mergeti la mediator. Daca doriti insa sa mergeti, e un lucru bun.
A doua strategie a organizatiilor taticilor e sa va poarte pe la: mediator, notar, cateva zeci de mailuri pentru fiecare varianta, apoi in instanta, unde si acolo va trage de timp, astfel incat sa pierdeti timp, nervi si bani. Mergeti la un avocat recomandat de anturajul dvs si alegeti impreuna cea mai buna si mai rapida solutie. Ignorati-i amenintarile (dar inregistrati-le), nu raspundeti la ele si ignorati toate "sfaturile" a caror unic scop e descurajarea mamelor. Scrieti tot, ocoliti discutiile telefonice si dialogul direct, fara sa aveti in buzunar un telefon pus pe inregistrare sau un martor prezent.
Cea mai buna varianta, cred eu, e: cautati jurisprudenta pe net (e o decizie foarte faina la Cluj, cu o fetita care a plecat in America), contactati un avocat si veti vedea ca, in principiu, se poate emigra si nu aveti de platit niciun bilet de avion, mai putin al dvs si al copilului, hahahaha
Succes si viata buna intr-o tara mai buna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)