avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de urmas dupa un pensionar din gr.1 de m-ca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de urmas dupa un pensionar din gr.1 de m-ca

O cumnata are pensie de urmas dupa sot. El a lucrat 20 ani in grupa 1 de munca si a fost pensionat la 01.01.2000. Cumnata a primit pensie de urmas in 2015 la implinirea varstei de pensionare. Nu am gasit nicaieri daca si pensia de urmas se recalculeaza conform legi. Va rog lamuriti-ma daca va beneficia de majorare . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:40, 5 Martie 2019
Ce stagiu complet de cotizare a avut sotul ?

30 ani ?
Ce activitate a desfasurat si in ce unitate a realizat anii de grupa I ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
Carp Mircea, utilizator
A avut 20 ani si 6 luni in minerit si 14 ani in grupa 3
Din ultimele date postate rezulta ca stagiul complet de cotizare ar fi 20 de ani.
Daca este asa, atunci va intra in aceasta recalculare.
Clarificati daca stagiul complet de cotizare este de 20 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Ana Ungurasu Ana Ungurasu Pensia de urmaș de ce nu sa recalculat (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara vasile_o54 vasile_o54 Daca am iesit anticipat la pensie(din armata) in 2001 cu vechime completa dar la varsta de 47 de ani, acum cand am 57 de ani, nu pot cere recalcularea pentru ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu grupe de munca , pentru persoane cu handicap mediu ionescuion34@yahoo.com ionescuion34@yahoo.com Sant pensionat la data de - 01 09 1999 - ,pentru limita de varsta si vechime integrala ,conform legii -3/1977 - coroborata cu legea -57/1992 -, ... (vezi toată discuția)