avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta gresita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta gresita?

la inceputul anului curent am cerut instantei intrun proces civil recuperarea unui imprumut ,pentru care am platit in luna septembrie o taxa de timbru iar chitanta am depus-o la registratura.urmatorul termen a fost fixat pe 18 nov.2009.in 18 m-am prezentat la proces ,surpriza -sedinta sa tinut pe data de 11 nov. iar cauza a fost respinsa nefiind timbrata.cei de la informatii imi spun sa fac recurs cand voi primi sentinta.eu ma intreb cum nu a ajuns chitanta la dosar si cine se face vinovat.Daca fac recurs va trebui sa platesc noi taxe si sa astept un timp lung.va rog sa-mi dati un sfat.multumesc.

Cel mai recent răspuns: x2 , utilizator 15:00, 20 Noiembrie 2009
De obicei taxa de timbru se depune in instanta. Puteti sa incercati solutionarea pe cale amiabila - si anume medierea (solutia optima in acesta situatie ).
cu cine fac medierea?
Singura solutie este atacarea sentintei cu recurs, in care sa faceti dovada celor invocate de dv. in ceea ce priveste plata si depunerea taxei de timbru la termen, ca ati fost citat cu mentiunea ca termenul de judecata este pe 18.11.2009 dar a fost pe 11.11.2009 ?!? Desi cred ca dv. ati fost in instanta si nu ati inteles data urmatorului termen de judecata. Daca ati timbrat pana la 11.11.2009 cand a avut loc data judecatii cererii dv. si ati depus chitanta la registratura, aceasta trebuie sa fie inregistrata ca atare la registratura. Daca insa ati achitat taxa de timbru dupa termenul de judecata, degeaba faceti recurs ca nu veti castiga. In acest caz, trebuie sa introduceti o noua actiune cu acelasi obiect in care sa depuneti chitanta de timbraj la dosar. ;)
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar NeluBalas NeluBalas Cu trei saptamani inainte de termen am platit la CEC si am primit chitanta pt taxa de timbru judiciar. Am uitat sa depun chitanta la dosar . Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Statescu Statescu Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)