Buna ziua...
Problema este una comuna, dupa parerea mea. Momentan lucrez ca si consilier juridic, cu un program de lucru foarte convenabil. Din pacate precum programul de lucru, cam asa este si salariul. Pe langa locul meu actual as dori sa mai lucrez.
Care sunt posibilitatile sa pot reprezenta si alte firme/ persoane fizice / asociatii in instanta ?
Momentan am o vechime de 6 luni ca si consilier juridic, si inca vreo 12 luni in demeniul juridic.
Momentan as avea clienti, dar nu stiu cum sa procedez. O firma nu are cum sa imi dea banii fara factura, ceea ce eu nu pot emite deocamdata.
Trebuie neaparat sa ma inscriu in colegiu si sa ma fac PFA si sa emit facturi ?
Infiintez o firma de consultanta ?
Eventual, cu o conventie civila nu se poate rezolva ?
Ce alte posibilitati ar mai fi ?
astept cat mai multe opinii, idei
va multumesc anticipat
Interesanta solutie,cea data de "lichidatorul" cu privire la SC cu cod caen 7414.Incerc sa o aplic.
Ceva sfaturi practice despre cum putem desfasura activitatea de reprezentare la ORC aveti?Ce fel de procura tb. prezentata acolo sau ce alta varianta ar fi?
Cele mai simple si cele mai rapide forme (pt ca infiintarea unei SC cu obiect 7411 e de durata si nu intotdeauna se primeste aviz favorabil), sunt urmatoarele:
-pt a reprezenta si alta SC decat cea la care esti angajat, este sa te angajeze si ceilalti "clienti" cu contract individual de munca pe timp partial -de ex 2 ore pe zi- sau pe perioada determinata;
-pt a reprezenta o persoana fizica, mergeti la notar si facetio procura speciala pentru activitatile care doreste sa i le prestezi.(exceptie fac rudele de gradul I)
Multumesc madalyna pentru raspunsuri, ai fost pe urmele mele si la celelalte subiecte unde am postat si m-ai lamurit cu unele probl.Ca si cj nu am avut norocul sa pot infiinta soc. caen 7411 si am optat pt. 7414.In fine, ideea cu procura notariala este la indemana si sper sa pot actiona in baza ei fara probleme.Inca o data merci pt solutii!