Buna ziua.
Salariul meu brut este in valoare de 3402 lei asta dupa calculele mele ar insemna 1996 lei net, luna de luna eu primesc suma de 1970 lei. De unde poate sa provina aceasta discrepanta? Mentionez ca la angajare mi s-a spus ca o sa primesc si bonuri de masa in valoare de 12 lei pe zi, insa nu am primit pana acum pe motiv ca "nu este gata cardul de bonuri" (au trecut 4 luni de la angajare). Ce se intampla in situatia de fata daca parasesc locul de munca, o sa primesc bonurile pe 4 luni si ceva sau primesc macar contravaloarea impozitului retinut pe bonuri?Mentionez ca bonurile nu sunt trecute in CIM.
Bună ziua,
Acordarea bonurilor de masă este obligatorie doar dacă este stipulat un astfel de drept în contractul individual de muncă, regulamentul intern, contractul colectiv de muncă, politici interne sau alte asemenea proceduri. În lipsa acestora, doar pe baza unei promisiuni la angajare, nu veți putea face dovada angajării societății să acorde astfel de bonuri de masă. Dacă identificați un angajament privind plata acestor drepturi, le puteți solicita în instanță în termen de 3 ani de la data cuvenirii. Societatea angajatoare poate fi obligată la plata unei despăgubiri egală cu echivalentul bonurilor de masă, actualiazată cu dobânda legală și indicele de inflație și, după caz, la plata cheltuielilor de judecată (ex. onorariu de avocat).
Bonuri de masa
bubu.g
pot acorda bonuri de masa diferentiat la angajati, adica la unu 5 bonuri la altul 10?adica intr-un fel in functie de cum isi desfasoara activitatea? (vezi toată discuția)