avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... zile libere LUCRATE ºi neplãtite?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

zile libere LUCRATE ºi neplãtite?

soţul meu este funcţionar public şi se vehiculează ideea că vor trebui să lucreze în ½zilele libere neplătite½ şi vor trebui să îşi dea acordul scris este legal acest lucru? mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:00, 21 Noiembrie 2009
Mai exista si art. 10 lit. d), din lege...care spune " altă măsură cu efect echivalent"
Masura.... trebuie sa conduca la scaderea cu 15,5 %, etc.... Deci, se poate pur si simplu taia salariul cu 15,5 % lunar, si se rezolva treaba. La astfel de lege..si constitutionala pe deasupra.... se poate. :)
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
mihaicalinescu2005, utilizator
# godspeed
buna intrebare ... insa va trebui sa aflam si care va fi motivarea instantei in acest caz.;)
Instanta va decide.... ce va dori. :) Personal, am avut o singura experienta in contencios administrativ, care insa, m-a lamurit complet....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mircea_ghe84 mircea_ghe84 Va salut! Dupa cum stiu toti, a aparut Legii 339/2009 - privind reorganizarea unor institutii si autoritati publice. La ART. 10 se spune: (1) In ... (vezi toată discuția)
10 zile concediu fara plata scoalamirsa scoalamirsa cele zece zile de concediu fara plata in care vom fi nevoiti sa intram in noiembrie si decembrie constituie incetarea activitatii in cartea de munca? (vezi toată discuția)
Mãsuri luate de ministerul educaþiei în vederea aplicãrii legii 329/2009 iuvri iuvri Buna ziua. Va rog sa comentati legalitatea si eventual modalitatea de contestare in instanta a urmatoarelor masuti luate de Ministerul ... (vezi toată discuția)