avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce raspundere am daca am distribuit un articol al unui ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce raspundere am daca am distribuit un articol al unui cotidian intr-un grup de facebook si o pagina de facebook al caror administrator sunt?

Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt administratorul unui grup de facebook de peste 8000 de persoane in care postez aproape zilnic stirile aparute in cotidianele judetene si locale care fac referire la orasul meu. La sfarsitul lunii ianuarie am distribuit o stire a unui ziar sapatamanal care era deja si publicata de 2 zile si pe pagina de facebook a ziarului respectiv. In stirea respectiva si imaginea preluata de facebook din articolul respectiv este vorba despre niste functionarii ai primariei care "se relaxau" intr-un stagiu de pregatire printr-un proiect european la o statiune. Ulterior am fost contactat de unul dintre functionarii incriminati in articolul ziarului respectiv si mi-a transmis ca dumneaei, este vorba de o bibliotecara anagajata a primariei, nu a participat la proiectul respectiv si are probe ca a fost in concediu de odihna si ziarul respectiv i-a preluat poze private de pe profilul de facebook si le-a publicat in articol aducandu-i o gramada de prejudicii care mi-le-a insirat....Spuneti-mi si mie cum sa imi pregatesc apararea in acest caz. Specific ca in ziua in care am primit mesajul de la bibliotecara mi-am cerut mii de scuze si i-am spus ca nu am avut cunostinta de veridicitatea informatiilor si pozelor din articolul respectiv si l-am si sters, desi nici acum nu stiu daca informatiile sunt adevarate sau nu am crezut-o. Acum tocmai am aflat ca am fost actionat in judecata alaturi de ziarul care a publicat stirea, am vazut pe portalul judecatoriei calitatea de parat..dar nu am primit nimic inca acasa.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:23, 5 Martie 2019
Nici o grija, veti primi. si va trebui sa faceti si intampinare. luati-va un avocat. Asta e riscul la jurnalismul de FB. Verificarea stirilor se face cu cheltuiala.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
adriandimitriu, utilizator
Sincer, ma asteptam la un raspuns mai elocvent. Este cert ca voi primi citatie nu asteptam sa imi confirme cineva acest aspect. Iar dupa exprimare cred ca nu ati inteles nimic din ce am intrebat. Ce legatura are jurnalismul pe facebook cu postarea stirilor in pagini si grupuri, poate dumneavoastra nu sunteti familiarizat cu aceste "medii sociale". Dar decat sa veniti cu remarci de genul, mai bine abtineti-va. Daca ma puteai ajuta ce articole de lege sa folosesc in intampinare mai ziceam dar asa....Vad ca esti consultant in domeniul afacerilor, crede-m ca in acel domeniu cred ca ma pricep mai bine decat te pricepi tu la probleme juridice...
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Laurentiu9, utilizator
Adica daca dau un link din Evenimentul Zilei pot fi tras la raspundere? Ca de dat in judecata, oricine poate da in judecata pe oricine altcineva, nu e musai sa aiba un motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudicii de imagine aduse de un ziar online. ce pot face ? andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Acum cateva zile am avut un accident la fata locului sau facut poze si un ziar online a postat pozele cu NR meu de inmatriculare (fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Legea 544 Andreila1 Andreila1 Salutari! Administrez un grup si o pagina pe facebook in care prezint situatia localitatii in care ma aflu si ma intrebam daca pot sa ma consider ... (vezi toată discuția)
Cineva mi-a spart contul de facebook Cornely Cornely Cineva mi-a spart contul de facebook, mi-a schimbat datele de conectare (email, telefon), parola si unul dintre nume si este conectat la contul meu (unul din ... (vezi toată discuția)