avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Buna ziua,

Bunicii mei au decedat si a venit momentul succesiunii. Mama mai are 3 frati (sunt 4 in total) si evident ca fiecare isi doreste 1/4 din apartamentul in care bunicii mei au locuit. Problema este ca unul dintre frati locuieste in casa parinteasca a bunicului si cu exceptia lui nimeni nu e de acord ca el sa primeasca 1/4 din apartament, pentru ca are deja o casa in care locuieste. El zice ca are acte pe casa pe care am mentionat-o, dar nimeni nu a vazut acele acte niciodata. Exista vreo posibilitate sa-l fortam sa vedem acele acte? Sau sa adaugam acea casa in succesiune?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 13:07, 5 Martie 2019
impartirea bunurilor defunctilor se face in mod egal, intre frati. nu are relevanta daca mostenitorii detin alte bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! As dori cateva lamuriri, daca se poate, cu privire la dezbaterea succesiunii si impartirea bunurilor mobile si imobile ce au apartinut bunicilor ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica, bunic decedat, fiul lor unic (deci tata'meu) decedat illi illi buna ziua, as dori sa ma informez in legatura cu succesiunea dupa bunica din partea tatalui meu (bunic decedat) tata a decedat (fiu unic) anul trecut, nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune gmihaela_21 gmihaela_21 buna ziua bunica a decedat acum 9 ani si bunicul acum 4 ani. succesiunea nu a fost facuta pana acum. sunt 3 frati dintre care unul a locuit in casa ... (vezi toată discuția)