avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate evita fiica să intre în posesia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate evita fiica să intre în posesia moștenirii părinților?

Buna seara,

Speta: Parintii au o garsoniera pe numele lor(50% + 50%) si au o singura fiica. Daca unul din parinti moare, nu cunosc deloc legile/drepturi in acest sens, dar din cate am auzit, atunci fiica are cumva, imediat, fara acte, proprietate( nu stiu cat la suta).
Adica se poate spune ca fiica a avut proprietate.
Am auzit cumva de optiunea cu succesiune, dar stiu ca, chiar daca respectivul mostenitor face succesiune ca sa SCAPE de acea cota-parte, adica sa i-o dea celuilalt parinte, tot se considera ca a avut proprietate(pentru acea mica perioada de timp)

Intrebare: Ce ar trebui sa faca fiica, inainte ca unul din parinti sa moara, pentru a nu avea deloc proprietate, NICI MACAR 10 MINUTE, in cazul in care moare unul dintre parinti.
Cand am intrebat "ce ar trebui sa faca fiica", m-am referit la ce acte trebuie sa faca ea(impreuna cu parintii sau nu) si unde trebuie sa se adreseze(notar, avocat, etc.), defapt care sunt optiunile si pasii de urmat.

Evident ca optiunea ca acea garsoniera sa fie vanduta inainte este o solutie.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 16 Martie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, vi s-a tot raspuns si inca de la bun inceput

Fiica nu are nimic cât timp nu dezbate moștenirea.
La decesul unuia dintre părinți, are doar vocație succesorala, adică drept la moștenire.
Dar nu este și proprietar.
Nimic nu se întâmpla "automat ".


desi nu ati dat detalii despre problema dvs decat in ultimul mesaj.
este pentru o alta persoana care ii este decontata chiria dupa acest criteriu cunoscut "să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea".

Acuma ati inteles care este ideea/scopul ?


Util si fara pierdere de vreme de ambele parti era sa fi expus problema de la primul mesaj, nu sa invitati pe cei ce va raspund sa isi comenteze unul altuia mesajele.

Declaratie pe proprie raspundere oricum va da ca nu a detinut si nu detine casa pt ca asta e adevarul, iar daca va dezbate mostenirea si va ajunge proprietar pe cota cuvenita, daca va face in final partaj cu mama pierzand cota de proprietate, beneficiaza pe mai departe de chirie.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
Cedare cotă proprietate Ligia Dirnu Ligia Dirnu Suntem 9 frați și în urma decesului părinților am făcut taxa de succesiune. 3 dintre frați nu vor să facem partajul succesoral. Ceilalți vor să ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu un moștenitor renunțător. ce se întâmplă în această situație? danuta01 danuta01 Suntem doi frați. Sora a renunțat la tot în timp ce trăiau părinții ( actele sunt făcute la notar, în care declara ca ea renunță la tot). Acum în ... (vezi toată discuția)