avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca pe motiv disciplinar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca pe motiv disciplinar.

Buna la toata lumea.am si eu cateva intrebari.daca ma poate lamuri cineva.
Foarte recent am fost dat afara de la societatea unde eram angajat ,pe motiv disciplinar si anume nerespectarea prevederilor din regulamentul intern.Bineinteles regulament pe care nici in zi de azi nu il stiu, doar pe care probabil l-am semnat la angajarea mea.Bineinteles stiu ca aici a fost greseala mea ca nu m-am interesat de acel regulament dar nu aici ar fi problema.
Ei ma fac vinovat de urmatoarele chestiuni:
1.Ca am intocmit un proces verbal de predare-primire intre schimburi incomplet.Si mai exact eu am omis sa semnez acest proces verbal.de predare.dar tin sa mentionez ca acest PV nu se intocmea corect deoarece eu il intocmeam de unul singur fara a se afla primitorul in preajma urmand ca acesta sa il verifice si sa il semneze de abia maine dimineata.acesta find procesul verbal pe care il intocmea ultimul schimb din ziua respectiva pentru a II-a zi schimb care parasea depozitul la ora 20:00 atunci sfarsindu-se programul de munca.
2.Ca am intocmit un inventar incomplet deoarece nu am inventariat toate trimiterile postale aflate in partea de jos a seifului si printre care se aflau si plicuri valorice.Dar eu procedand cum am fost invatat de catre ceilalti colegi si de catre seful de depozit.Si bineinteles ca si ei au procedat la fel neinventariind plicurile din partea de jos a seifului acestea avand o alta destinatie decat cea a orasului nostru.Fapt pe care il demonstreaza toate inventarele din trecut.
3.Inducerea in eroare a sefilor ierarhici concretizata prin faptul ca nu am anuntat pierderea cheilor de la usile intrare in depozit si una dintre cheile de la seif.Dar pentru a putea avea acces in seif trebuiau 2 chei diferite nu doar cea pierduta de mine.Fapt ce nu este adevarat.Intradevar eu am pierdut cheile acum 6 luni dar a II-a zi a fost anuntat seful de depozit care a luat legatura telefonic cu Directorul nostru zonal dupa care am luat si eu legatura cu el tot telefonic instiintandul de pierderea cheilor si imprejurarile in care sa intamplat.Faptul ca am anuntat pierderea cheilor se poate demonstra in instanta prin prezentarea a 3 martori.Seful de depozit care a luat personal legatura cu directorul zonal si instiintandul si alti 2 martori care au asistat la convorbirea telefonica dintre mine si director.Desigur ca acest director zonal nu mai recunoaste acum.
Acestea ar fi prevederile pe care le-am incalcat din regulamentul lor intern pentru care mi s-a desfactut contractul de munca pe motiv disciplinar.
Eu personal consider ca aceste acuzatii aduse de ei nu constitue o abatere grava.
Aceste nerespecteri ale regulamentului din partea mea au fost depistate de ei in urma unei cercetari disciplinare care s-a afectuat in data de 26.10.09 in urma unor probleme in depozit si anume disparitia unor valori din seif.
Mai am termen 19 de zile pentru a depune o contestatie la tribunal pentru anularea deciziei si nu stiu inca ce sa fac.
Credeti ca as avea sanse sa castig acest litigiu de munca?
In caz de castig ce drepturi imi revin mie?Se pot cere despagubiri?

P.S. Si daca in baza regulamentului lor intern aceste nerespectari constitue o abatere grava eu consider ca ar trebui sa desfaca contractul tuturor angajatilor din acel depozit deoarece si ei au procedat in acelasi mod ca si mine.Nu doar mie.In afara faptului ca ei nu au pierdut chei.Dar a fost anuntat Directorul zonal care nu a luat nici o masura.

Multumesc mult.



Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 11:38, 20 Noiembrie 2009
la incadrarea in munca salariatul isi da implicit consimtamintul sa respecte si regulamentul intern. Trebuie vazut daca fapttele imputate dv. sunt prevazut in acest act precum si daca sunt considerate abateri grave, in caz contrar va putei adresa instantei pentru contestarea deciziei de sanctionare, reinttegrarea in munca cu plata drepturilor salariale aferente. Are mare importanta si daca nu ati mai fost sanctionat anterior
Litigiile in munca sunt scutite de taxe. Puteti initia si singur un litigiu de munca deoarece instanta are obligatia din cate am inteles sa claseze speta (dar dvs contestati concedierea deci asta va fi). Ideal e sa va gasiti un avocat, si eu am incercat sa ma reprezint singur, si desi as fi reusit, as fi facut fata poate doar 70%-80% nu cel putin 90% cat poate un avocat. Puteti castiga contestarea concedierii si fara sa aiba legatura cu obiectul concedierii, depinde de detalii. Stati linistit si amintiti-va bine ce ati semnat. Nici eu n-am semnat Regulamentul Intern, stiu bine ca nu mi s-a prezentat, la fel ca fisa postului, iar angajatorul meu a contrafacut aceste acte acum si urmeaza sa fie cercetat penal. Pentru RI exista o declaratie pe propria raspundere "cica" semnata de mine, dar contrafacuta (n-as fi dat asa ceva fara sa citesc ce). Daca sunteti sigur ca nu ati semnat depuneti plangere penala la politia sectorului unde se afla firma, de unde va ajunge la parchet (deci mai bine depuneti plangerea direct la parchet). Daca va desface doar dv contractul de munca conform RI, atunci este discriminare. Va puteti adresa CNCD, dar nu va pot spune ce se va intampla deoarece si eu urmez sa fac asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere din functie c-nuta c-nuta BUNA SEARA, Va relatez pe scurt ce s-a intamplat.Am fost schimbata din functie ,societatea la care lucrez nu mi-a adus la cunostinta acest lucru decat ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat cata8 cata8 cum poti incheia un contract de munca ptr un salariat care vine in repetate randuri la servici sub influenta bauturilor alcoolice? (vezi toată discuția)
Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)