avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire si revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire si revendicare

buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi:
strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea fiind primul copil, bunica a fost abandonata si crescuta de o familie din sat, va rog spuneti-mi daca puteti sa ma ajutati de unde ar trebui sa incep daca as dori sa intru in posesia mostenirii avand in vedere ca bunica mea este singurul mostenitor de drept, unde as putea sa ma interesez de ce bunuri este vorba si daca acestea au fost vandute sau au fost preluate in mod abuziv de stat si inca nu s-a facut o cerere de retrocedare pentru ele, singurul act pe care il am este certificatul de nastere al bunicii unde este specificat numele mamei, este vorba de un caz din comuna nicoresti judetul galati.... va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:58, 20 Noiembrie 2009
Trebuie sa faceti demersuri la primaria ultimului domiciliiu al strabunicii pentru a vedea in registrul agricol cu ce bunuri figura si apoi sa vedeti in posesia cui sunt, daca s-a dezbatutut sau nu succesiunea etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)
Cui revine terenul dupa 98 de ani? ellena ellena Acum o suta si ceva de ani strabunicul meu s-a casatorit cu strabunica mea, primind drept \"dota\" de la socrul lui o casa cu o curte de 1900 mp. (La vremea ... (vezi toată discuția)
Teren vandut pe chitanta de mana ContSters423940 ContSters423940 Buna seara.Strabunica mea a avut mostenire cu toate actele,de la tatal sau mai multe terenuri.Aceasta a murit tanara,ramanand bunica mea,aceasta fiind crescuta ... (vezi toată discuția)